- Дата и час: 27 Ное 2024, 04:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Удостоверение за наследници
Здравейте!Искам да ви разкажа и за своя проблем,с надеждата да се разреши.На 01.01.12г почина брат ми,жител на с Стражец община Разград.Единствения му син и наследник,брат ми е разведен от дълги години,направи отказ от наследството при РРС под номер 2 от 01.03.12г.Следващия по ред наследник,баща ни,също направи отказ под номер 11от 18.06.12г при РРС.Следващия по ред наследник съм аз и приех наследството с мълчаливо съгласие-не съм го заявила в общината,но според закона е прието-грижа се за къщата,започнах да връщам някои от дълговете на брат ми.Но когато отидох в съвета на с Стражец Разградско за удостоверение за наследници,въпреки двете удостоверения за отказ,които представих,ми отговориха-писмено при това,че не могат да ми издадат искания документ,тъй като единственния законен наследник е синът му!Въпроса ми е :Защо някой,отказал се по законния ред от наследство ,продължават да го смятат за наследник и какво би следвало да направя аз ,за да се снабдя с необходимия ми документ?
- rosica_ilieva
- Нов потребител
Re: Удостоверение за наследници
rosica_ilieva написа:Здравейте!Искам да ви разкажа и за своя проблем,с надеждата да се разреши.На 01.01.12г почина брат ми,жител на с Стражец община Разград.Единствения му син и наследник,брат ми е разведен от дълги години,направи отказ от наследството при РРС под номер 2 от 01.03.12г.Следващия по ред наследник,баща ни,също направи отказ под номер 11от 18.06.12г при РРС.Следващия по ред наследник съм аз и приех наследството с мълчаливо съгласие-не съм го заявила в общината,но според закона е прието-грижа се за къщата,започнах да връщам някои от дълговете на брат ми.Но когато отидох в съвета на с Стражец Разградско за удостоверение за наследници,въпреки двете удостоверения за отказ,които представих,ми отговориха-писмено при това,че не могат да ми издадат искания документ,тъй като единственния законен наследник е синът му!Въпроса ми е :Защо някой,отказал се по законния ред от наследство ,продължават да го смятат за наследник и какво би следвало да направя аз ,за да се снабдя с необходимия ми документ?
Ако не можете да се справите с проблема, защото имате право да се възмущавате от некомпетенстността и всезнайковщината на някои от общинските служители, че сте с правото си да искате издаване на УН, явно ще се наложи да упълномощите някого да им ги обясни тези неща по - убедително. Явно, няма друг начин.
- nk7702n
- Старши потребител
Здравейте!Не се притеснявайте,племенникът ви винаги ще остане в документите за наследници на брат ви. Защото това е неговата история по документи,защото така е редно.Защото той не е е отказал да фигурира като такъв,а се отказва от наследство.Наследник и наследство са два различни предмета.Племенникът ви не е осиновен от други хора,за да не фигурира като наследник в удостоверението.
Мисля че се притеснявате относно имота.Отивате в нотариуса и заявявате че искате нов нотариален акт възоснова на новите документи,които ще предоставите.Ноториуса ще ви поиска освен отказите и на двамата,удостоверения за родство на вас с починалия и баща ви.Че вие сте брат и сестра ,и че баща ви ви е баща,удостоверението за наследник на брат ви също.Възможно е и погасителните да добавите.Направете констултация с адвокат и един път си решете проблема,макар че и така няма от какво да се притеснявате.Винаги имайте копие от всеки документ и разплащане,за всеки случай,да не бъдат откраднати или унищожени случайно.Най-добре веднага при адвокат.Така ще се впише имота на ваше име в агенцията по вписванията по район.
Мисля че се притеснявате относно имота.Отивате в нотариуса и заявявате че искате нов нотариален акт възоснова на новите документи,които ще предоставите.Ноториуса ще ви поиска освен отказите и на двамата,удостоверения за родство на вас с починалия и баща ви.Че вие сте брат и сестра ,и че баща ви ви е баща,удостоверението за наследник на брат ви също.Възможно е и погасителните да добавите.Направете констултация с адвокат и един път си решете проблема,макар че и така няма от какво да се притеснявате.Винаги имайте копие от всеки документ и разплащане,за всеки случай,да не бъдат откраднати или унищожени случайно.Най-добре веднага при адвокат.Така ще се впише имота на ваше име в агенцията по вписванията по район.
-
namakak - Потребител
Притеснява ме не това,че го вписват/защото пишат и отказа/,а това,че ми отказват издаването на удостоверение за наследници на мене ,а него го водят като единствен законен наследник.
- rosica_ilieva
- Нов потребител
Хм, струва ми се редно да отбележат, че има син и баща, които са се отказали, и след това да посочат сестрата. Близко е до акъла. Не ми се търси уредбата, а да си призная, практически не съм се сблъсквала с проблема. Но няма как да е иначе. Във всеки случай вие след двата отказа сте наследник и няма как да не Ви впишат.
Обжалвайте отказа пред административния съд - струва ми се, че това е редът. Няма друг ред за снабдяване с удостоверение, а интерес имате, понеже удостоверение си трябва на всеки наследник. Но говорете най-добре с адвокат.
Обжалвайте отказа пред административния съд - струва ми се, че това е редът. Няма друг ред за снабдяване с удостоверение, а интерес имате, понеже удостоверение си трябва на всеки наследник. Но говорете най-добре с адвокат.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Обжалването на отказа също е решение, стига да не бърза постващият да се снабди с документа.
- nk7702n
- Старши потребител
Доколкото знам, само призованите към наследяване се вписват. Поне такова ми е впечатлението от всички удостоверения, които съм виждала. И едно удостоверение се отнася до наследството на един наследодател, не и до това на неговите вече починали наследници, тоест въпросът какво и на кого е оставил самият наследник сам по себе си не е предмет на това удостоверение.
Не ми се търси наредбата сега, но после, ако имам време и ако не се включи друг, ще дам линк.
Не ми се търси наредбата сега, но после, ако имам време и ако не се включи друг, ще дам линк.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
От сърце благодаря за съветите.Надявам се да ми бъдат полезни.
- rosica_ilieva
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|