начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Искам да се откажа от баща си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да се откажа от баща си

Мнениеот miluju_rali » 22 Дек 2011, 09:36

Здравейте, на 23 години съм и бих искала да се откажа от баща си.Не искам по никакъв начин моето име и това на сестра ми да се свързва един ден с него и да носиме някакви последствия от негови действия.Чувала съм,че това става чрез държавен вестник,но не ми е много ясна процедурата.Някой може ли да ми помогне?
miluju_rali
Нов потребител

Re: Искам да се откажа от баща си

Мнениеот law_master » 22 Дек 2011, 19:44

Процедурата е следната:

1. Обаждате се в редакцията на Държавен вестник
2. Искайте да ви свържат отдел "Маркетинг и реклама"
3. Казвате, че искате да направите изявление за отказ от баща си - цената се плаща на дума
4. 3 дни след публикуване на обявата ви, отказът влиза в действие :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Дек 2011, 19:52

law_master написа:Процедурата е следната:

1. Обаждате се в редакцията на Държавен вестник
2. Искайте да ви свържат отдел "Маркетинг и реклама"
3. Казвате, че искате да направите изявление за отказ от баща си - цената се плаща на дума
4. 3 дни след публикуване на обявата ви, отказът влиза в действие :wink:

:lol: Ей, че интересна процедура, ама това с Държавен вестник много го обичат хората, просто доста тежко звучи, law_master.
Последна промяна nk7702n на 22 Дек 2011, 21:11, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот law_master » 22 Дек 2011, 20:41

е как това е Държавен вестник, не е шега работа. Единствено родови проклятия не могат да се развалят с Държавен вестник. Там си трябва врачка :D
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Дек 2011, 21:06

law_master написа:е как това е Държавен вестник, не е шега работа. Единствено родови проклятия не могат да се развалят с Държавен вестник. Там си трябва врачка :D

:lol: Абсолютно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 22:48

miluju_rali написа:Здравейте, на 23 години съм и бих искала да се откажа от баща си.Не искам по никакъв начин моето име и това на сестра ми да се свързва един ден с него и да носиме някакви последствия от негови действия.Чувала съм,че това става чрез държавен вестник,но не ми е много ясна процедурата.Някой може ли да ми помогне?

Бащиното си име може и да може да смените- според зависи обстоятелствата. Но за тази цел ви е нужно съдебно решение, ДВ не върши чудесата.
За последствията- когато му дойде времето ще направите отказ, но не от него, а от наследството, което ви остави.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 25 Дек 2011, 08:02

Според мен консултация с психолог ще е решаваща.Името нищо не означава.Как ще промениш ДНК спиралата в която сте обвързани навеки? Много деца загубват бащите си поради смърт. Не познавам досега случай, някой след това да е искал да се откаже или да не "иска да има нищо общо" с него. Явно има нещо друго , което трябва да се преодолее. А щом е още жив, значи има шанс. Успех!!!Коледа е и стават чудеса!!! :D
andrey13
Потребител

Мнениеот dilianaraf » 01 Ное 2012, 23:13

Е да Коледа е било , но точно за тази Коледа , аз поканих баща си и той не прие . Знам , че родителите не се избират , но много случаи сочат , че има родители които не заслужават да са такива.
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот dilianaraf » 01 Ное 2012, 23:15

andrey13 написа:Според мен консултация с психолог ще е решаваща.Името нищо не означава.Как ще промениш ДНК спиралата в която сте обвързани навеки? Много деца загубват бащите си поради смърт. Не познавам досега случай, някой след това да е искал да се откаже или да не "иска да има нищо общо" с него. Явно има нещо друго , което трябва да се преодолее. А щом е още жив, значи има шанс. Успех!!!Коледа е и стават чудеса!!! :D

Да от сперматозоидчето не можеш да се разграничиш , но от производителя му ВИНАГИ.
dilianaraf
Младши потребител

Назад към Семейни казуси