- Дата и час: 27 Ное 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Саморъчно написано завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Саморъчно написано завещание
Здравейте, не искам по никакъв начин да омаловажавам професията ви и да мина "тънко" с въпрос тук , но за момента просто нямам възможност да платя за консултация. В момента живея в имот за който имам саморъчно написано и подписано завещание, за което има препис с печат от нотариус. Завещанието е от дядо ми за майка ми. Майка ми почина без да е обявявала това завещание. Сега нейната сестра предявява иск към половината апартамент а реално според завещанието цялата част на дядо ми се завещава на майка ми. Независимо, че знаят за завещанието не желаят да го уважат. Доколкото знам в момента те си оправят документите за тяхната част / половината, което значи че едва ли зачитат това завещание. Мога ли в момента да извадя наяве завещанието, защото сега трябва да отида да подам документи за наследство и не знам какво да правя, да обявя половината като наследство по закон или да извадя на яве завещанието. Много ще ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете как да процедирам.
- anncheta
- Нов потребител
Re: Самотъчно написано завещание
anncheta написа:имам саморъчно написано и подписано завещание, но не е заверено пред нотариус
Със завещанието при нотариус да го обяви, след това вписване на обявеното завещание ....
и разни такси и данъци- нотариални, за вписване, за първи препис, местен данък ....
после може да има дела за възстановяване на запазена част ...
делба и тъй нататък ....
нещо като безглаголното на Фома Фомич
Градина, пролет, май, цветя,
скамейка, шепот сладък.
И сред цветята Той и Тя,
любов и тъй нататък...
Поля, природа, красота,
река, гора, оттатък,
природа, сбъдната мечта,
възторг и тъй нататък...
Годеж, венчило, поп и брак,
момент безумно кратък,
и после проза, скука, мрак,
деца и тъй нататък...
Курорт, море, приятен смях,
простор, вълни оттатък,
възбуда, трепет, сладък грях,
рога и тъй нататък...
Полуда, нежност, плач, сълзи,
плесник и писък кратък,
багаж, билет, дете, носач,
развод и тъй нататък...
Началник, шеф, пари, кола,
и нощи без остатък,
кафе, билярд, квартира, ключ,
жени и тъй нататък...
Бастун, легло, юрган, приют,
глава с перчем окапъл,
цукало, карти, стон, албум,
легло и тъй нататък...
Наследници, камбанен звън
и яма сред цветята,
лопата, кирка, поп и кръст,
ковчег и няма по нататък!
Последна промяна Standbay на 19 Сеп 2012, 23:12, променена общо 1 път
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Ей това е накратичко животът, значи.. Докато се обърнеш и се извъртял половината от него от цветен по- цветен
- nk7702n
- Старши потребител
Първите четири строфи са на Фома Фомич, следващите четири се приписват на Радой, по едно време и Акаций Акациев и той май имаше претенции за авторство ...
-
Standbay - Потребител
В началото, когато Радой Ралин се появи в публичното пространство, ми беше малко странен изказът му както и ексцентричността му, но впоследствие взех да го приемам по - нормално. Тук нещата са казани точно, кратичко и ясно, без излишно доукрасяване и помпозност. Няма значение кой доколко е дал своя принос при сътворяването.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря много за отговорите и за отделеното време!
- anncheta
- Нов потребител
nk7702n написа:... малко странен изказът му както и ексцентричността му ...
На мен любима ми негова репликата е когато му връчват някаква награда и той казва - Аз ли направих завоя или вий кацнахте на моя
-
Standbay - Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|