- Дата и час: 27 Ное 2024, 08:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
родителски права и заплащане на съдебни такси от малолетен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
родителски права и заплащане на съдебни такси от малолетен
Аз съм майка на дете на седемнадесет години, непълнолетен.При развода си през април 2011г. предоставих родителските права на бащата, но по ред причини заведох през септември 2011г. дело за промяна на родителските права и февруари 2012г. го спечелих в софийски районен съд, но бащата обжалва решението и така все още има родителски права над детето.Детето заведе само през март 2012г.(с мое знание и съгласие) дело за домашно насилие(психическо) над баща си-още миналата година 2 пъти бе връщан от полиция на бащата,защото той го обявяваше за издирване, писал е сам до полиция, закрила на детето...,аз тогава не работех и живеех в София и детето затова живееше с бащата.От януари 2012 г. съм в София и от март 2012 детето живее с мен,въпреки,че родителските права все още са на бащата и сега на 10.08 2012г. излезе решение пак на соф. районен съд, че не само отхвърля иска на детето за оказвано над него насилие,защото не било доказано по безспорен начин, но и осъжда непълнолетния да плати на баща си( който все още има родителските права над детето ,а и претендира за тях пред софийски градски съд), та детето да плати на бащата 800 лева съдебни разноски и 80 лева държавни такси .Детето е със служебен адвокат, защото е малолетен-10 клас, няма доходи и съда му назначи особен представител.Адвоката категорично заяви, че ще обжалва това.Питам възможно ли е 17 годишен да дължи на попечителя си баща 800 лева и на държавата 80 или това е абсурдно. Аз сама издържам детето повече от 6 месеца живее с мене и даже от страх продължавах до скоро да плащам на бащата издръжка. Моля за компетентно мнение!
- svetlanam
- Нов потребител
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|