Здравейте, искам да попитам как да разбера какви имоти има на мое име след смъртта на баща ми.
След погребението на баща ми 08.05.2008 г. не съм се интересувала за никакво наследство. През 2010 г. получавам писмо от общината, че дължа данък на имот (сграда и земя) и си го плащам, без да знам къде се намира и какво е. Сега искам вече да знам, за да мога да го оставя на дъщеря си. От познати разбрах, че със смъртния акт на баща ми, трябва да отида в общината и да ми издадат удостоверение за наследници. Извадих такъв документ, но там излизат още 3ма наследници (мои братя), които аз не познавам. Сега въпросът ми е как от тук да процедирам. Скица ли се вади на мястото, за което плащам данък? нотариален акт за него - нямам?! И как да разбера какви други имоти е имал баща ми, и дали има нещо друго?
Благодаря Ви предварително за отговорите!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 09:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследство земя и сграда от непознатия за мен баща?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наследство земя и сграда от непознатия за мен баща?
С удостоверението за наследници справка в общината и в Службата по вписванията
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Re: Наследство земя и сграда от непознатия за мен баща?
Благодаря Ви много за отговора . От общината ми издадоха само документа за наследници, но не ми дадоха информация за наследствените имоти. Сега ще отида да проверя в агенцията по вписванията.
- studentka_ikonomika
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|