начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дело за развод-мисията невъзможна?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за развод-мисията невъзможна?

Мнениеот lafleur » 24 Юли 2012, 23:58

Добър вечер.
Разделени сме с мъжа ми от 2 седмици.Имаме брак от 2 години и дете на 7 месеца.Обмислям подаването на молба за развод (поради психически тормоз-унижение и съмнения за изневяра (не са съмнения но просто не мога да го докажа)).За тези 2 седмици не е потърсил нито детето нито мен по какъвто и да било начин.Проблема ми е следния,`е има големи финансови възможности,а аз нямам,има и много връзки в града ни.Поради тази причина не мога да се доверя на адвокат мисля,че ще ме остави на завоя.Та въпросите ми са следните:
1-Как да процедирам в момента грешка ли ще е да не подам молба за развод,а да изчакам той да го направи?
2-Ако подам молба за развод и дай Боже спечеля делото (да получа правата над детето си)нали има 14 дневен срок в които той може да обжалва.Колко пъти може да обжалва,защото мога да си позволя да платя само 2-3 пъти най-много таксите по делата!
3-Той в никакъв случай няма да отстъпи за нищо,а аз нямам възможност да плащам рушвети и тн какво може да стане в този случай?
4-Живея сама с детето в жилището на родителите ми-те са регистрирани в това жилище в което съм в момента на постоянен адрес,а са в друго жилище и там са регистрирани по настоящ адрес.Аз трябва ли да се регистрирам в това жилище?
И как да разбера дали адвокатката ми не е подкупена?
Благодаря.
lafleur
Нов потребител

Re: Дело за развод-мисията невъзможна?

Мнениеот neutralen » 25 Юли 2012, 16:01

Търсете услугите на разведена адвокатка - тя няма дя ви предаде.Може би.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот shelley » 25 Юли 2012, 16:13

Струва ми се, че е напълно невъзможно около вас да е организирана такава конспирация, че дори да се страхувате да ангажирате адвокат. Това се случва може би във филмите, но реалността не е такава. От друга страна вашия пост показва, колко високо е всъщност усещането за корупция сред хората, което е много жалко, разбира се. Всъщност единствено адвокат може да Ви помогне реално и да защитава интересите Ви и най-доброто, което можете да направите, е да ангажирате такъв.
shelley
Младши потребител

Мнениеот naivna » 25 Юли 2012, 16:56

Напълно те разбирам! В подобна ситуация съм.
Адвокатът, който се нае да ме представлява познавам от години и сме работили заедно преди по фирмени дела. Съмнявам се, че друг би се хванал. Или пък щеше да се откаже при първия натиск. Самият той каза, че "си е сложил голям таралеж в гащите с мен", НО той е човекът който най-силно ме окуражава и ми дава вяра в системата. Твърди, че има и некорумпирани съдии. Дано е прав! Намери приятел - твой, на твои роднини.
Успех и кураж!!!
naivna
Младши потребител

Назад към Семейни казуси