Здравейте,интересува ме следният въпрос:
Имам сключен граждански брак в Украйна,същият е само регистриран в България.Там се разведохме чрез съда,но аз си тръгнах и не получих решението му и сега немога да се отпиша в България,водя се женен.Какво може да се направи без да се ходи до Украйна?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод
Трябва да се снабдите със заверено от съда копие на бракоразводното решение от Украйна, в което да е посочено, че същото е влязло в сила. Предполагам, че решението за развод от украинския съд е влязло в сила, но вие нямате копие от него - в противен случай нямаше да задавате въпроса си.
Ако не сте в топли дружески отношения с вече бившата половинка в Украйна и тя не иска да ви съдейства, трябва да упълномощите украински адвокат, който предполагам няма да се затрудни да ви вземе копие от това решение с печат, че е влязло в сила.
След това го превеждате и го представяте пред българската община по постоянния ви адрес, от където трябва да ви променят гражданския статус.
Ако не сте в топли дружески отношения с вече бившата половинка в Украйна и тя не иска да ви съдейства, трябва да упълномощите украински адвокат, който предполагам няма да се затрудни да ви вземе копие от това решение с печат, че е влязло в сила.
След това го превеждате и го представяте пред българската община по постоянния ви адрес, от където трябва да ви променят гражданския статус.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Да,съгласен съм и благодаря за отговора,но за да упълномощя адвокат
мисля,че трябва да отида до там все пак,а ако стане всичко по електронен път,предполагам ще има да чакам.....
Предполагам друго като законен вариант отпада и мисля,че ходенето до там все пак ще ми е наложитено.Пак благодаря за отговора.
мисля,че трябва да отида до там все пак,а ако стане всичко по електронен път,предполагам ще има да чакам.....
Предполагам друго като законен вариант отпада и мисля,че ходенето до там все пак ще ми е наложитено.Пак благодаря за отговора.
Последна промяна jirostefa на 15 Юни 2012, 18:08, променена общо 1 път
- jirostefa
- Нов потребител
jirostefa написа:Да,съгласен съм и благодаря за отговора,но за да упълномощя нотарюс мисля,че трябва да отида до там все пак,а ако стане всичко по електронен път,предполагам ще има да чакам.....
Под "нотарюс" май имате предвид нотариус , а такъв нито в Украйна, нито в България можете да упълномощите, за да ви вземе решението от съда. Потърсете вариант, ако не можете да пътувате до там, да си упълномощите по ел.път адвокат, който да ви помогне.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Да,имах в предвид адвокат.Направих корекция.А колкото до електронен път да мине всичко,го изключих като възможност,поради дългосрочно и несигурно.Явно остава отиването ми до там.Благодаря.
- jirostefa
- Нов потребител
Re: Жена ми иска да се разведем,а аз не..
Здравейте,Искам да споделя моето вълнение,относно евентуално предстоящия ми развод със съпругата ми,Тя работи в Австрия,от една година,а аз заедно със дъщеря ни,която е на 6 годинки,се гледаме тук в България.Намеренията ни бяха да живеем заедно там,обаче аз съм без Българско гражданство/всеки момент,трябва да ми излезе/и реши,че не можела така,иска да се разведем....Само,че аз това изобщо не искам и да си го помислям,влюбен съм в нея,обичам я много,не искам никаква раздяла...Съпругата ми казва,че и без мое съгласие,това ще стане,дали искам или не искам..И,ако е така каква е процедурата,как става подялбата на имуществото,придобито е три месеца преди брака ни,заедно го платихме и на двамата ни се води...А правата към детето?Благодаря Ви
- valkata7887
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|