начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дело за издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за издръжка

Мнениеот ivcho76 » 18 Юни 2012, 23:31

Здравейте, предстои ми дело за издръжка и имам следните въпроси:
1. С майката живеем в различни градове, има ли вероятност делото да се гледа в моя град?
2. Имам друго семейство и друго дете - това до каква степен би повлияло за определяне на сумата?
ivcho76
Нов потребител

Re: Дело за издръжка

Мнениеот borovinka » 20 Юни 2012, 17:45

По първия въпрос:
1. Има вероятност, но малка. Закона дава право на търсещия издръжка да си предяви иска пред съда по своето местоживеене.
По втория въпрос:
2. Зависи. В съда ще трябва да докажете какви са доходите ви и дали имате възможност да плащате издръжка в размера, който детето ви, което има право да я получава, ще поиска. При всички положения трябва да посочите, че имате и ново семейство и друго дете, което също издържате.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Дело за издръжка

Мнениеот Pause » 21 Юни 2012, 10:52

Здравейте!
По първия въпрос,правилно е да заявите качеството си ищец или ответник.Търсещият издръжка има право да предяви иска си по неговия настоящ адрес Чл.105 ГПК.
По втория въпрос от значение е ако сте ответник по иска какви писмени доказателства ще представите за вашето здравословно състояние ,характеризиращи вашите възможности дали сте в състояние да се погрижите първо за себе си.Това ,че имате друго семейство не ви освобождава от задължението ви за издръжка ,както и нейният размер.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси