Ситуацията е доста специфична и не знам какво точно да правя.
Значи преди време бях дал пари на вучйо ми за един автомобил - Поло, който беше негов.
В последствие, аз го използвах, но след това му го върнах и той щеше да ми върне парите, обаче тогава той намери едно Кабрио автомобил доста на оферта и той се занимава с продавача. Първоначално той го взе само чрез пълномощно, с мойте пари, тъй като колата беше със свалени номера, а той се занимава защото бях много зает в този период а и му имах доверие. Когато и мина наказанието, отидохме при нотариус и я купих официално, на мое име, всичко както си трябва. Регистрирахме я и т.н. Всичко на мое име. Почти навсякъде съм си плащал дори с картата.
Същия въпросен човек. моя вуйчо, изрази желание да кара кабриото защото има газ и му излиза много евтино, а нямаше пари. Той си беше купил преди време гл550 мерцедес, който не караше защото нямаше пари за гориво и за ремонти xD. И аз му казах глей са ще караме и двамата и двете коли и аз ще зареждам мерцедеса и ще помагам с подръжката ти кога искаш карай кабриото, а ще ми даваш да карам мерцедеса. Реално тоя Мерцедес не се караше щото не му беше по джоба почнах да го поддържам и карам, като той караше кабриото повече от мен. Демек и двамата печели обаче се прецаках яко, защото тоя човек почна да се възползва от мен.
Започнах да му помагам финансово, нали първо беше пари за гориво за мерцедеса и бях давал за едни части, после беше за данъка на неговия мерцедес. Като му давах на ръка по 50-100, по 200 лева дозина пъти. Щото беше безработен и ми бепе жален, а като дете ми е помагал. Обаче започна да ме рекетира много сериозно и вече да ми оказва финансова тежест, също започна да се държи много нагло и гадно. И му казах че няма как така да продължим. И се скарахме и прецени че нямам да му карам мерцедеса, което си е в правото негова е колата. Но и прецени че Кабриото, мойта кола, също е негова. На мен не ми се разпрваше с него и мислех, че ще се разберем, че му е некакъв момент, щото злоупотребява с алкохола и наркотици понякога. Обаче след 7 дена замина за Италия и колата я остави при брат му. На мен вече ми дойде до гуша от тоя старец, и много мя ядоса и му казах, щом толко я е харесал Кабриото да ми даде парите и да я взима. Не парите, които съм му давал на ръка като помощ, а тези с които купих колата.
Ама той и тва не е съгласен, и спре да ми отговоря и вдига телефона. И си влезна някакъв филм,че колата е напълно негова, че не съм давал никакви пари на ръка или за ремонти на неговата кола. При положение, че това се е случвало пред приятели. Че не съм плащал в кат аз нищо или пък данъци и застроховки при положение, че лично с с мойта дебитна карта съм плащал. Като даже последния път кога говорихме почна да разтяга че той си я купил кабриото и че винаги си била негова я пипрост сал на мое има. Аз от известно време мисля, че има някакви ранни етапи на деменция, обаче не съм сигурен.
Излъгал е и брат му, който му вярва на него и не ми я дава. А и той е бая възрастен иначе ще му набиех шамарите.
Какво да правя в тая ситуация, аз искам да я взема колата, за да я продам. Ама той си мисли, че е негова, което абсолютна малоумщина. Въпросния дърт наркоман,вуйчо, е на 63 години, с криминално минало и зависимости. И вече напълно съм се отказал от него.
Какво да правя в тази ситуация, за крадена ли да я пускам, за обсебена ли. Ама па да не го вкарат в затвора да вземе там да си умре, за такова нещо.
Също така в частно правен характер ли влиза това, щото сме имали някаква уговорка. Въпреки че според мен тя не е никъв фактор тука.
Има ли накъв начин просто полицията да ми я върне, без да го осъждат него и т.н.
Като цяло не знам как да процедирам по ефективен начин. Смисъл не ми се водят някакви дела за такова нещо, колата не е нещо страшно скъпо 7хил лева е. При положение че си е моя, тва някакво абсолютна ебавка така да се разпорежда с моя вещ, има ли някъв начин просто полицията да ми върне, при положение обстоятелствата.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е техен
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е т
Обявете в КАТ, че автомобила е "в неизвестност" и те ще го "пуснат за издирване".
Когато го намерят - ще ви го върнат.
Когато го намерят - ще ви го върнат.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Re: Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е т
Отиваш в РУ на МВР /не в КАТ/, срещаш се с полицейския инспектор на района на вуйчото/брат му, обясняваш му накратко /не както тука с двеста изречения/за автомобила и показваш документите. Ако е съвестен, ще посетите мястото, където е автомобилът и бързичко ще го вземеш.
- kpts_
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|