начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е техен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е техен

Мнениеот dxniki546 » 12 Апр 2024, 00:51

Ситуацията е доста специфична и не знам какво точно да правя.

Значи преди време бях дал пари на вучйо ми за един автомобил - Поло, който беше негов.
В последствие, аз го използвах, но след това му го върнах и той щеше да ми върне парите, обаче тогава той намери едно Кабрио автомобил доста на оферта и той се занимава с продавача. Първоначално той го взе само чрез пълномощно, с мойте пари, тъй като колата беше със свалени номера, а той се занимава защото бях много зает в този период а и му имах доверие. Когато и мина наказанието, отидохме при нотариус и я купих официално, на мое име, всичко както си трябва. Регистрирахме я и т.н. Всичко на мое име. Почти навсякъде съм си плащал дори с картата.

Същия въпросен човек. моя вуйчо, изрази желание да кара кабриото защото има газ и му излиза много евтино, а нямаше пари. Той си беше купил преди време гл550 мерцедес, който не караше защото нямаше пари за гориво и за ремонти xD. И аз му казах глей са ще караме и двамата и двете коли и аз ще зареждам мерцедеса и ще помагам с подръжката ти кога искаш карай кабриото, а ще ми даваш да карам мерцедеса. Реално тоя Мерцедес не се караше щото не му беше по джоба почнах да го поддържам и карам, като той караше кабриото повече от мен. Демек и двамата печели обаче се прецаках яко, защото тоя човек почна да се възползва от мен.

Започнах да му помагам финансово, нали първо беше пари за гориво за мерцедеса и бях давал за едни части, после беше за данъка на неговия мерцедес. Като му давах на ръка по 50-100, по 200 лева дозина пъти. Щото беше безработен и ми бепе жален, а като дете ми е помагал. Обаче започна да ме рекетира много сериозно и вече да ми оказва финансова тежест, също започна да се държи много нагло и гадно. И му казах че няма как така да продължим. И се скарахме и прецени че нямам да му карам мерцедеса, което си е в правото негова е колата. Но и прецени че Кабриото, мойта кола, също е негова. На мен не ми се разпрваше с него и мислех, че ще се разберем, че му е некакъв момент, щото злоупотребява с алкохола и наркотици понякога. Обаче след 7 дена замина за Италия и колата я остави при брат му. На мен вече ми дойде до гуша от тоя старец, и много мя ядоса и му казах, щом толко я е харесал Кабриото да ми даде парите и да я взима. Не парите, които съм му давал на ръка като помощ, а тези с които купих колата.
Ама той и тва не е съгласен, и спре да ми отговоря и вдига телефона. И си влезна някакъв филм,че колата е напълно негова, че не съм давал никакви пари на ръка или за ремонти на неговата кола. При положение, че това се е случвало пред приятели. Че не съм плащал в кат аз нищо или пък данъци и застроховки при положение, че лично с с мойта дебитна карта съм плащал. Като даже последния път кога говорихме почна да разтяга че той си я купил кабриото и че винаги си била негова я пипрост сал на мое има. Аз от известно време мисля, че има някакви ранни етапи на деменция, обаче не съм сигурен.

Излъгал е и брат му, който му вярва на него и не ми я дава. А и той е бая възрастен иначе ще му набиех шамарите.

Какво да правя в тая ситуация, аз искам да я взема колата, за да я продам. Ама той си мисли, че е негова, което абсолютна малоумщина. Въпросния дърт наркоман,вуйчо, е на 63 години, с криминално минало и зависимости. И вече напълно съм се отказал от него.
Какво да правя в тази ситуация, за крадена ли да я пускам, за обсебена ли. Ама па да не го вкарат в затвора да вземе там да си умре, за такова нещо.
Също така в частно правен характер ли влиза това, щото сме имали някаква уговорка. Въпреки че според мен тя не е никъв фактор тука.
Има ли накъв начин просто полицията да ми я върне, без да го осъждат него и т.н.
Като цяло не знам как да процедирам по ефективен начин. Смисъл не ми се водят някакви дела за такова нещо, колата не е нещо страшно скъпо 7хил лева е. При положение че си е моя, тва някакво абсолютна ебавка така да се разпорежда с моя вещ, има ли някъв начин просто полицията да ми върне, при положение обстоятелствата.
dxniki546
Нов потребител

Re: Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е т

Мнениеот guest1 » 12 Апр 2024, 07:16

Обявете в КАТ, че автомобила е "в неизвестност" и те ще го "пуснат за издирване".
Когато го намерят - ще ви го върнат.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Автомобил на мое име, но не ми го връщат, твърдят че е т

Мнениеот kpts_ » 12 Апр 2024, 15:24

Отиваш в РУ на МВР /не в КАТ/, срещаш се с полицейския инспектор на района на вуйчото/брат му, обясняваш му накратко /не както тука с двеста изречения/за автомобила и показваш документите. Ако е съвестен, ще посетите мястото, където е автомобилът и бързичко ще го вземеш.
kpts_
Потребител

Назад към Взаимопомощ