начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Въпрос: Трудови правоотношения

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос: Трудови правоотношения

Мнениеот Еленчето » 12 Май 2005, 11:38

Съобщих на работодателите си, че се омъжвам. След като ме честитиха попитаха тактично дали очаквам дете. Отговорих, че попринцип планирам но може би след година. На следващият ден ми връчиха едномесечно предупреждение за съкращение с мотив "закриване на длъжноста".
Какви са правата ми в слчая и към кого трябва да се обърна?
Еленчето

Re: Въпрос: Трудови правоотношения

Мнениеот hrisi1 » 12 Май 2005, 12:48

единствения начин е спора да се реши по съдебен път, трябва да докажеш в съда, че длъжността която ти изпълняваш не се закрива
hrisi1
Нов потребител

Re: Въпрос: Трудови правоотношения

Мнениеот Отговор » 12 Май 2005, 12:57

Първо следва да Ви уволнят с изтичането на едномесечното предизвестие. След което може да атакувата заповедта за уволнение като незаконосъобразна. В процеса ще твърдите че няма действително съкращаване на щата, а работодателят трябва да докаже че има такова и заповедта за уволнение е законосъобразна. За този цел ще Ви трябва адвокат. Делото обаче ще се проточи във времето... Но все пак ако решението е във Ваша полза ще ви възстановят на работа и ще Ви се полага шестмесечно обезщетение ако сте останали без работа през този период... Но все пак кпоред мен си заслужава човек да си търси правата. Успех!
Отговор

Назад към Взаимопомощ