начало

Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка

ЧСИ, СГ ГРУП невъзможност за погасяване на дълг

ЧСИ, СГ ГРУП невъзможност за погасяване на дълг

Мнениеот teddy87 » 01 Апр 2013, 15:36

Здравейте! Не знаех към кого да се обърна, а предвид липсата на финанси не мога да си позволя и адвокат.
На 27 март 2013г. получих писмо от ЧСИ от гр. Монтана. Това малко ме озадачи, тъй като съм родена и живея в Плевен, но да давам по същество.
Частната съдебна изпълнителка ми е изпратила покана за доброволно изпълнение в нея е опоменато, че към 20.03.2013г. задължението ми по изпълнително дело възлиза на 719.90 лв. Подканя ме да внеса сумата иначе ще направи запор на банковите ми сметки и предстой опис и продажба на мое движимо и недвижимо имущество.
Въпросът е, че към настоящия момент аз съм безработна и регистрирана като такава от мин. година (преди това бях студентка), нямам никакви доходи, живея с приятеля си и се издържаме с неговите доходи.
По долу в писмото е опоменато "Приложено, изпращаме Ви препис от подлежащия на принудително изпълнение акт" .... такъв препис аз обаче нямам!?!
Уважаемата госпожа съдебен изпълнител ме подканя също така в двуседмичен срок да се явя при нея .... в гр. Монтана ... което разбира се пак е свързано с финанси и ми е непосилно, повярвайте! :cry:
Не зная какво да сторя ... може ли изобщо да направя нещо. По адрес се водя, че живея при родителите си и те се тревожат за скромното имущество, което притежават.
Надявам се на някакъв отговор, предложение за решение или просто съвет! Благодаря!
teddy87
Нов потребител

Re: ЧСИ, СГ ГРУП невъзможност за погасяване на дълг

Мнениеот lunohoda » 01 Апр 2013, 15:43

Говорете по телефона с ЧСИ, обяснете ситуацията и предложете да погасявате разсрочено съобразно възможностите Ви. При редовно ежемесечно внасяне на сума, дори и малка, мисля, че няма да пристъпят към принудително изпълнение и така малко по малко ще се издължите... От Монтана не може и няма да дойдат на опис на движими вещи до Плевен, но пък ще са ви запорирани вземанията към банки.
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот ch3oh » 01 Апр 2013, 15:50

Напишете защо Ви търсят парите - въз основа на решение по дело или ЗИ, или ЗНИ?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот teddy87 » 01 Апр 2013, 17:32

lunohoda написа:Говорете по телефона с ЧСИ, обяснете ситуацията и предложете да погасявате разсрочено съобразно възможностите Ви. При редовно ежемесечно внасяне на сума, дори и малка, мисля, че няма да пристъпят към принудително изпълнение и така малко по малко ще се издължите... От Монтана не може и няма да дойдат на опис на движими вещи до Плевен, но пък ще са ви запорирани вземанията към банки.

Благодаря за бързото отзоваване! Малко ме поуспокой написаното и да, правя опит да се свържа с ЧСИ и тези дни ще гледам да направя някаква макар и малка вноска. Дано всичко е наред! :(
teddy87
Нов потребител

Мнениеот teddy87 » 01 Апр 2013, 17:37

ch3oh написа:Напишете защо Ви търсят парите - въз основа на решение по дело или ЗИ, или ЗНИ?

Въз основа на решение на дело ... "С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012 ... " :?
teddy87
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 01 Апр 2013, 18:58

"С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012

А там какво пише?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот teddy87 » 01 Апр 2013, 20:36

ch3oh написа:"С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012

А там какво пише?

Така нямам приложен изпълнителния лист .... ще продължа с текста на писмото:
"С изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012 от ПЛЕВЕНСКИ РС ВИЕ СТЕ ОСЪДЕН да заплатите Олихвяема сума -132,25 лв. от 25.10.2012г ведно със законна лихва, която към моента е 5.41 лв. и Неолихвяема сума - 187.88лв. и се задължавате ДА ВНАСЯТЕ ПЛАТЕНИТЕ ОТ ВЗИСКАТЕЛЯ ТАКСИ НА ОСН ЧЛ.79 ОТ ГПК И ДРУГИ ТАКСИ, КОИТО ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ ВЗИСКАТЕЛЯ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕТО в полза на взискателя: С. Г. ГРУП ....
Задължението Ви по изпълнително дело възлиза на 187.88 лв неолихвяема сума, 132.25 лв. главница, 5.41 лв. лихва, 240.00 лв. допълнителни разноски и 86.50лв разноски по и.д, както и таксата по т.26 от Тарифа за таксите и разноските по ЗЧСУ с включен ДДС в размер на 67.86 лв. в полза на Частен съдебен изпълнител АНИ ВАСИЛЕВА.
....
На основание чл.428 ал. 1, изречение второ от ГПК, Ви каня в двуседмичен срок от връчване на настоящата ПОКАНА с приложено копие от Изпълнителен лист, да изпълните доброволно задължението си."
Това беше дословно преписано от писмото ... всичко с големи/малки букви и т.н е написано точно така както тук. Аз не намерих копие от изпълнителен лист в това писмо :!:
teddy87
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 01 Апр 2013, 21:26

Жалба по чл.423 от ГПК е възможния вариант за защита. :roll:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teddy87 » 01 Апр 2013, 21:53

neutralen написа:Жалба по чл.423 от ГПК е възможния вариант за защита. :roll:

Благодаря, ще го взема под внимание!
teddy87