- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съседско барбекю под прозореца ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
съседско барбекю под прозореца ми
Живея на първи етаж на триетажна кооперация с вътрешен двор. Преди два месеца се нанесоха наематели и започнаха проблемите. Първо имат котка, която основно живее по улиците и от време на време се прибира, но вратата седи непрекъснато отворена заради нея. Това беше бял "кахър", докато не започна строежа на барбекю с навес на два метра отстояние от прозорците ми. Не знам какви са нормативите за отстояние и това какъв строеж се води, но въпросът е, че ми се ограничава достъпа на светлина. Иска ли се разрешително за такъв тип строеж и какви са изискванията. Притеснява ме и факта, че цялата конструкция е от дърво и някакви талашитени плоскости. Къде мога да подам жалба и имам ли основание за такава? Дворът към кооперацията е продаден на двама от собствениците /по техни твърдения, документ за собственост не сме виждали/, като единият собственик е наемодателят на въпросните наематели, които строят и приобщават най-безцеремонно. В останалата част от двора сложиха басейн за лично ползване.
- iren7
- Нов потребител
Re: съседско барбекю под прозореца ми
iren7 написа:Живея на първи етаж на триетажна кооперация с вътрешен двор. Преди два месеца се нанесоха наематели и започнаха проблемите. Първо имат котка, която основно живее по улиците и от време на време се прибира, но вратата седи непрекъснато отворена заради нея. Това беше бял "кахър", докато не започна строежа на барбекю с навес на два метра отстояние от прозорците ми. Не знам какви са нормативите за отстояние и това какъв строеж се води, но въпросът е, че ми се ограничава достъпа на светлина. Иска ли се разрешително за такъв тип строеж и какви са изискванията. Притеснява ме и факта, че цялата конструкция е от дърво и някакви талашитени плоскости. Къде мога да подам жалба и имам ли основание за такава? Дворът към кооперацията е продаден на двама от собствениците /по техни твърдения, документ за собственост не сме виждали/, като единият собственик е наемодателят на въпросните наематели, които строят и приобщават най-безцеремонно. В останалата част от двора сложиха басейн за лично ползване.
Като начало:
Отивате в Агенция по вписванията и проверявате кой кому какво е прехвърлял на въпросния адрес. Опитайте
да решите проблема си с конструктивност - проведете (опитайте да) един спокоен разговор с лицата, ако не помогне - сезирайте рДНСК (деструктивност). Те познават достатъчно добре нормативната уредба - разрешителни за строеж, отстояния и т.н. и т.н.
За котката - нека "сайбията" й да преустрои входната врата като й остави едно малко отверстие за преминаване. Котката едва ли се прибира толкова накъркана, че да не може да я уцели и да се налага цялата врата да стои отворена.
-
teogeo - Активен потребител
Разбира се, че пробвах първо с "добро", аз съм и домоуправител, но ми беше отвърнато: "...ходи си мяцай там откъдето си и като не ти изнася продай си апартамента и се махай", така че с добрия тон - до тук. Иначе бях уверявана, че ще се строи цитирам "навесче за ателие, високо колкото един човек да не може да се изправи".
- iren7
- Нов потребител
Сезирайте общината- дирекция ТСУ и РДНСК- никой няма да се плацика, дето го прави сега, а и никой няма да се прави на Пикасо в двора...
Гарантирам. ( последното само за да не наруша етикета относно емоциите)
п.п. Тео, мога да се обзаложа, че РС няма ( то и не може да има за тази барака, поставена там).
п.п. Тео, мога да се обзаложа, че РС няма ( то и не може да има за тази барака, поставена там).
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Сезирайте общината- дирекция ТСУ и РДНСК- никой няма да се плацика, дето го прави сега, а и никой няма да се прави на Пикасо в двора...
Поли, аз не съм и афиширал мнение, че имат такова, още повече че те са НАЕМАТЕЛИ.
Но пък знае ли някой какви пергаменти може да извади, България е страна на прецедентите.
Учудващо е как така наематели идват и почват да строят в чужд двор. Наемодателят знае ли???
Iren7, това с мяцането е селташка проява и Ви помага да осъзнаете манталитета на събеседниците си, а оттам - и да предвидите евентуалните техни ходове. Явно тук приказките и добрият тон са излишни. Е*иш му и пишман-суперфициарите му е*иш.
Може да се мисли в много насоки. Една от тях е - вие сте кооперация и най-вероятно сте ЕС (щом Вие сте домоуправител). Говорете с другите собственици в кооперацията. Ако и те не са съгласни с действията на въпросните наематели - имате пълното право да ги отстраните по съответния ред и тогава не Вие, а наемателите ще "мяцат" отвън пред вратата... заедно с котката си.
-
teogeo - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|