начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Теч от горен етаж.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Теч от горен етаж.

Мнениеот jerryy » 12 Май 2011, 16:42

Привет,потърсих във форума подобна тема, но не намерих. Заради това пускам нова и ще се надявам да ми кажете какво бих могла да направя.
От апартамента над нас постоянно тече вода. Банята е вече в ужасно състояние, кухнята/която има обща стена с банята/-също. Потърпевши са още два съседни апартамента. Като до преди два-три дни се смяташе, че проблема е в неуплътнен покрив на блока/панелен/. Случи се, обаче че преди няколко дни започна да "вали" буквално...цяла нощ се събира вода от стените и от пода-толкова много беше. Съответно съседите над нас ги нямаше.
Та, намеси се полицията, която спря централно крана на блока, в последствие намериха съседката, която се върна за да затвори забравената вода. Оказа се, че бойлера й не е бил вързан...и водата е текла свободно до сега....
На тази картинка-свободно течаща вода станаха свидетели повечето съседи и полицаи.
Въпросът ми е какво бихме могли да направим за да си възстановим щетите от наводнението? При положение, че половината от апартамента на въпросната дама е обявен за продажба от банка? Към кого бихме могли да се обърнем?
Ще съм много благодарна за съветите, които евентуално ще дадете.
jerryy
Нов потребител

Re: Теч от горен етаж.

Мнениеот trando58 » 12 Май 2011, 20:43

Causa perduta
trando58
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 12 Май 2011, 20:53

защо трандо,да е кауза пердута, като новият собственик вече е самата банка, която е обявила търга?
lakavitsa
Потребител

Мнениеот jerryy » 12 Май 2011, 20:55

Тоест би трябвало да се отнесем към банката-собственик ли?
jerryy
Нов потребител

Мнениеот lakavitsa » 12 Май 2011, 20:57

Еднният от съветите, макар и със закъснение вече... е, да си направите, след този случай, който да Ви е като обеца, застраховка с/у наводнение. Но след приключване на случая... Просто никой не е застрахован с/у подобно бедствие. Ставащото в Испания също подканя за застраховане и с/у тремори.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 12 Май 2011, 20:58

jerryy написа:Тоест би трябвало да се отнесем към банката-собственик ли?

Разбира се, Джери
lakavitsa
Потребител

Мнениеот jerryy » 12 Май 2011, 21:11

В този случай общо събрание на собствениците не се налага?
Ще ме прощавате за това колко точно съм боса в материята-прост психолог съм :? .
Какво би трябвало да направим...като стъпки, ако е възможно разбира се?
jerryy
Нов потребител

Мнениеот indi_73 » 12 Май 2011, 21:29

lakavitsa написа:Еднният от съветите, макар и със закъснение вече... е, да си направите, след този случай, който да Ви е като обеца, застраховка с/у наводнение. Но след приключване на случая... Просто никой не е застрахован с/у подобно бедствие. Ставащото в Испания също подканя за застраховане и с/у тремори.

При наличие на застраховка "Домашно имущество",застрахователя изплаща щета и дотам,изобщо не се и заблуждававайте че ще заведе регресен иск,към причинителя на наводнението.Това категорично ,го заявявам от опита ми с две застрахователни компании и изплатени от едната,не малка сума за обезщетение.Затова съм писал в друга тема.Отностно намесата на полицията,изискайте от съответното РУП ,рег .ном. или вх.ном. (те са длъжни да го отразят)на докладната за сигнала от съответните служители посетили сигнала ви,като я приложете в заведен иск от ваша страна .Уведмомете съответната Районна прокуратура ,за да се извърши и проверка от Мл РИ (кварталния),обсужващ района ви.Изобщо не е Causa perduta ,при наличие на собственици,намеса на полицията,свидетели.Успех.
indi_73
Нов потребител

Мнениеот niki72 » 20 Юли 2011, 11:33

jerryy какво стана има ли разрешение на проблема?
niki72
Нов потребител

Назад към Етажна собственост