начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Мнениеот cuckoo » 23 Апр 2011, 15:31

В нашия вход има 2 апартамента общинска собственост. В момента събираме пари за смяна на щранговете, но според ЗУЕС те не са собственици и не са длъжни да дават пари за ремонти. Доколкото знам, няма начин само на тях да не се сменят тръбите. Кой следва да поеме техните разходи - общината ли? А към кого по-конкретно да се обърнем там :)
Събираме по 150 лв. на апартамент - общо 15. За да поемем и техните разходи, ще трябват по още 20 лв. Да не ви разказвам с какви клизми се събират пари при нас :)
cuckoo
Младши потребител

Re: Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Мнениеот toni_sf » 23 Апр 2011, 21:31

:D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Апр 2011, 22:04

toni_sf написа::D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.

Обикновено си словоохотлив, но днес явно няма да си и Златоуст. :)

С молба, свободен текст сътворена от управителя на ЕС, ведно с приложен заверен препис от Р на ЕС относно ремонта, каните общината, чрез кмета, да ви преведе по съответната банкова сметка( ако имате такава, ако ли не- да заплати на управителя)- дължимите суми.

Мисия почти невъзможна (имаме си една наемателка на имот общинска собственост... мъка). И да се снабдите със ЗИ по реда на заповедното, ГПК брани общината и ... пак мъка. Сизифовска.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Апр 2011, 08:06

:D Мисията е много възможна ако преди ремонта с решението на ОС се отиде в общината и се представи и офертата на фирмата за ремонта :wink: И на ОС не карайте наемателите да се подписват на протокола защото те нямат право да взимат решения а участват само със съвещателен глас.Тук има и една тънкост вижте настанителните заповеди на наемателите ако в тях е посочено ,че те трябва да се грижат за собственоста на общината просто мисията е излишна.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Апр 2011, 08:17

poli_g написа:
toni_sf написа::D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.

Обикновено си словоохотлив, но днес явно няма да си и Златоуст.
Излишно е да Ви отговарям :D то в даден момент писва от недоспали, недоеб... ,неизтрезнели :wink: и не ми се класифицират още други термини .За всяко нещо си има нормален начин,метод и подход .И ми е много интересно това изказване ГПК брани общината.По вашата логика ГПК е направен за да пази държавата монополистите и всеки един който иска да цеди потребителите.Точно от такива компетентни юридически отговори ставам Златоуст :D Честит ти празник и днес да счупиш повече яйца. :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cuckoo » 24 Апр 2011, 11:12

Христос возкресе!
Благодаря на отзовалите се
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 25 Апр 2011, 11:12

И повече зелена салата мастика и сочно агънце :D но не прекалено де и по умната с яйцата.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cuckoo » 05 Май 2011, 18:11

Обадих се в отдел "Общинска собственост" и една патка ме отряза, че наемателите участват в разходите. Когато й напомних за разпоредбата на ЗУЕС, тя каза: Шефката приема едикога си, аз не съм запозната със случая (какъв случай, какви 5 лв.?!)... и ми затвори.
Ще взема да отида при шефката заедно с малкия ревльо, нека й надуе главата, след като подчинените й не са в час.

Междувременно, едните наематели дадоха пари, не си ли знаят правата или има нещо, което аз не знам? Но другият, макар и перко, все пак е юрист :? и казал, че не дава.
Мъкаа... във вторник отивам на аудиенция

Весели празници!
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Май 2011, 07:36

:D То винаги е така където има юрист работите не вървят.Затова и Ви посъветвах да разберете какво им пише в настанителните заповеди.Аз съм сигурен ,че общината си е вързала гащите като е сложила едно тексче в нея,че наемателя е длъжен да плаща за текущи ремонти.И една грешка сте направили би трябвало на ОС да си гласувате предварително някаква сума която ще се събира за фонд ремонт и обновление и няма да Ви се налага на куп да събирате такива суми .
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост