начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Oбособени места за паркиране и домашни любимци в ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Oбособени места за паркиране и домашни любимци в ЕС

Мнениеот lowhunter » 14 Апр 2011, 23:19

Добър вечер,

Имам следните въпроси понеже, вече 2 дена се лутам и не мога повече.
Казуса е следният - От около 15 години семейството ми се паркира пред блока в който живеем. Преди около година обаче, се нанесе ново семейство с което започнаха доста проблеми. Въпросите ми са следните : Къде мога да проверя кой са точно обособените места за паркиране пред блока, понеже един от сериозните проблеми е точно за парко място до самият блок, което е под балкона ми, но за съжаление и под неговия.
Благодаря предварително за помоща.
Евентуално каква е процедурата ако искам да се оплача от кучето, което има понеже лае почти всяка вечер и в по топлите дни когато е оставено на терасата плаши всички минаваши под балкона им (понеже са на първият етаж и то се катери по балкона и лае...)

П.С. Ако евентуално продължи да ме изкарва извън нерви и взема, че падна на неговото ниво и хвана че го набия едно хубаво, какви санкции могат да ми бъдат наложени от властимащите органи при положение, че имам и предишни подобни провинения ?
lowhunter
Нов потребител

Re: Oбособени места за паркиране и домашни любимци в ЕС

Мнениеот trando58 » 15 Апр 2011, 08:45

Ха-ха-ха-ха.Ами щом се луташ и не можеш повече,вземи,че го набий."Властимащите" ще ти наложат наказание в зависимост от това дали си му нанесъл лека,средна или тежка телесна "повреда" Но за това и той трябва да те съди.Ако например му нанесеш лека повреда и му кажеш,че ако заведе дело ще му наложиш тежка такава,може и да се замисли аджеба дали си заслужава. Но това ,че ще си платиш,две думи няма. В края на краищата за всяко удоволствие се плаща. :lol:
Колкото там дето се паркирате,не се разбира точно какъв е "казуса" :mrgreen:
trando58
Потребител

Мнениеот lowhunter » 15 Апр 2011, 10:49

Проблема е, че само и единствено на него му пречи колата и се опитва да прави някакви мизерии ... Идеята е, че той се настани преди около година и от тогава се почнаха проблеми с тоя, за това че си паркирам колата пред блока. Понеже мястото на което аз паркирам е от вътрешната страна на блока (демек откъм детската площадка и пейките до блока) и в общи линии е едно единствено, но е направено с плочки, които са като тези на пътеката на блока ни. Искам да разбера отнякъде дали това е парко място към блока, понеже ако съм прав, няма никакъв шанс да ме накара да се преместя, но ако не е... Ще трябва да се замисля. Ако някой има идея къде мога да проверя по кадастър или някакви карти, кои точно са местата за паркиране около блока ми.

А иначе, за лека телесна повреда няма големи проблеми дори в повечето случай не се стига до съд, вече за средна и тежка е друг въпрос... За средна телесна повреда преди време, получих "глоба" от 1000лв. и 3 месеца условно ...
lowhunter
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Апр 2011, 13:23

Голям шут слушай внимателно откъде на къде това място трябва да се води паркоместо за да си паркирате там колите ,имаш късмет ,че никой досега не се е оплакал от теб за да видиш как ще цакаш здраво :D .А относно кютека за който мислиш само за един шамар си готов да спиш на топло :D но не там където си мислиш де.Така ,че най добре тръгни по цивилизованият начин и ако не се разберете подай си жалба в общината и ако не се обърне внимание рискуваш една пържола :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот mitkoto » 15 Апр 2011, 18:59

За средна телесна повреда преди време, получих "глоба" от 1000лв. и 3 месеца условно ...

Очевидно е че малко си "получил" :D
mitkoto
Нов потребител

Мнениеот sarcaslicgrin » 17 Апр 2011, 12:53

mitkoto написа:
За средна телесна повреда преди време, получих "глоба" от 1000лв. и 3 месеца условно ...

Очевидно е че малко си "получил" :D

Дори прекалено либерално наказание, бих отбелязала... :D :D :D
sarcaslicgrin
Нов потребител

Назад към Етажна собственост