Добър ден.Живея в кооперация на 4 етажа.аз съм на 1 етаж.Искам да си направя профилактичен ремонт в апартамента.Планирам да извърша следното.
1.имам тераса на 1.20 от земята.искам да я затворя и да и сложа една врата.а пред вратата стъпала
В момента има много по този начин тераси направени.
2.Много стара тръба за оттичане на водата от сифона в банята.Искам да я заменя с нова по съвременна.за това трябва да се кърти по плочата.Плочата е първата плоча.отгоре банята ми отдолу е коридора за мазите. В банята искам още да сменя фаянса.сан.техниката.
пак има къртени.
3.Да иззидам вътрешна преградна малка стена от ютонг
Кое от горе изброеното мога да извърша без съгласието на съседите си.и за кое трябва да вадя разрешение от общината?
Също искам да спазвам часовете за тишина.в кои часове може да се вдига шум?
Не знам.в къщата живеят 4 семейства.не е блок действат ли правилата при етажната собственост?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ремонт в апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ремонт в апартамент
Действат правилата за ЕС. За някои от нещата ще Ви трябва РС , а от Общината ще Ви укажат за кое се иска съгласието на ЕС.
- kirile
- Потребител
Да правилата за ЕС са валидни ,но само за това което ще правите в общите части ,вътре в жилището си правете ремонта без никакви притеснения , щом няма да къртите носещи стени в жилището си ,не Ви трябва съгласие на общината и на другите собственици , а за навън за терасата наистина трябва съгласие от тях и разрешение на ОС а и от общината защото все пак ще променяте архитектурният външен вид на къщата.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Използвам случая да попитам: а ако в сутеренната стая /ваша собственост/ решите да снижите нивото от кота 0 с две-три стъпала, ще имате ли това право или ще сте в грубо нарушение? Подлежите ли на санкция, иска ли се съгласието на другите собственици от сградата?
- wilma_d
- Младши потребител
A ако по същият начин решите да се изкачите над кота 0 със едно стъпало във Вашата сутеренна стая , кого ще викате да ВИ дава разрешение а пък ако решите да си смените паркет теракот и се налага да правите нова замазка ,ще Ви трябва техническа експертиза дали можете да увеличите тежеста на плочата особено ако под вас има друг собственик защото тази плоча му се явява на него таван
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|