начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Относно избените помещения в сградата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно избените помещения в сградата

Мнениеот djorko80 » 24 Мар 2011, 20:17

Здравейте.
Избените помещения във входа са в хаос.Кой коя и колко мази е заел не е ясно.Идват нови наематели/понеже 15 от 32 апартамента са общински/,нови собственици и хората искат да влязат във владение.А на събранието което съм насрочил за 30.03.2011г. съм сигурен ,че ще има възражения относно влизането на всеки в неговата си маза ,та въпроса ми е :Има ли закон който да цитирам на събранието за да си спестя поне до някъде главоболието.
Благодаря предварително!
djorko80
Нов потребител

Re: Относно избените помещения в сградата

Мнениеот toni_sf » 24 Мар 2011, 23:33

:D Гваболието хич нм да си до спестиш :D дано и собстеника на тия 15 апартамента присъства на събранието :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 25 Мар 2011, 18:43

Тони,много интересен писмен начин на изразяване на българската реч имаш :mrgreen: Или към 22.30ч. вече се мъчиш да си спомниш на кой от езиците които знаеш е трябвало да пишеш,та резултатът е точно като в тийнейджърските форуми.Ти тийнейджър ли си Тони? Или причината е друга.

До djorko80
Правите една кардинална грешка.Вие до колкото разбирам сте Управител в ЕС или Председател на УС. И като такъв НЯМАТЕ НИКАКВА РАБОТА да се занимавате с този въпрос и той не е във Вашите прерогативи.Като цяло,за да съществува понятието ЕС,ОС на ЕС,Управител,УС и т.н. са виновни общите части в една ЕС. ЗУЕС и неговите структори не се занимават с проблемите на личната собственост на отделните самостоятелни обекти в ЕС. Случаят при Вас е точно такъв.
Във всеки един нотариален акт на собственик са вписани както основен обект,така и прилежащи такива,мази,тавани.Те трябва при разпределението да са номерирани или да има ориентировка.Например:" маза на сем.Петрови при съседи от север маза на сем.Стоянови от изток маза на сем.Василеви от запад коридор" или нещо подобно.Всеки собственик трябва да си знае мазата т.е.собствеността.В това число и Общината.
Мазите НЕ СА общи части и Вие не си вземайте беля на главата да се занимавате с това. Който от собствениците има претенции,че някой друг му е заграбил,обсебил,присвоил и т.н. собствеността да си търси правата. Решаване на въпроси от такова естество на ОС на ЕС "не пречем" Естествено друго е положението с общите части в подземният етаж.
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Мар 2011, 18:26

:D Погледни по розово на нещата :wink: аз вече очаквам да чуя и питане ,по кой закон да съдим комшията ,че е счупил или одраскал стената на общите части или като се прибира вечер много кашля и ни буди.Но на истина някои път се задават такива въпроси ,че поне малко да си в час ще се сетиш и аман от такива Управители на ЕС които даже не са погледнали закона поне да прочетат това което ги касае тях лично щом са избрани на тази длъжност. :D И това което забелязах ,на мен не ми звучи логично всеки ден да се пръкват даже и фирми за такава дейност ,които незнаят закона но някой е разбрал ,че ще става платено и бърза да се набута и то заради парите а не колкото за отговорностите. И затова съветвам хората които имат нужда от така услуга ,да си събират офертите и които ги устройват и когато правят ОС да поканят избраните фирми да чуят на живо какво им се предлага като услуга и качество.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот djorko80 » 27 Мар 2011, 23:31

Благодаря за информацията предоставена от trando58.Също и на toni_sf който явно е шегаджия, но благодаря и на него.Падна ми един товар от раменете.Разбирам от това което си писал trando58,че Управитела на ЕС отговаря само за общите части/понеже не съм чел закона,а и защото станах управител по простата причина ,че и без това събираме пари за входа с огромни мъки и закъснения,а ако ни глобят че нямаме такъв човек не ми се мисли какво ще е/ и реда във входа.
Благодаря за вниманието и отнетото от мен ваше време.
djorko80
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Мар 2011, 08:31

:D Не се притеснявайте ,че сте ни отнели от времето,даже ако имате и други въпроси по които изпитвате трудности питайте спокойно само за съжаление аз и trando58 не сме юристи но явно работим по добре по закона от много присъстващите тук и от нас ще получите съвети както е trando58 Управител на ЕС , от мен като човек който се занимава с ;Професионален домоуправител; да и не се притеснявайте ,че някой път имаме различни мнения с trando58 относно някой неща, но закона си е един и трябва да се действа по него.И познахте аз наистина обичам да се шегувам много когато се задават въпроси които не касаят нито закона ЗУЕС нито дейноста на Управителя на ЕС ,докато trando58 е много по търпелив по обстоен по спокоен и съм сигурен,че пак ще Ви отговори за една грешка относно за какво отговаря Управителя на ЕС ,затова отворете чичко гугъл и потърсете ЗУЕС и прочетете чл 23 какви са правомощията на Управителя на ЕС и ще Ви стане ясно ,че не с лека задача сте се нагърбили.Лека и спокойна седмица Ви желая.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост