- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Офис на третия етаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Офис на третия етаж
За съжаление е така и Вие можете да си направите офис във Вашият апартамент след като евентуалната Ви фирма е регистрирана на друг адрес .И тук да Ви кажа вината не е на наемателката а на собственика на апартамента и слаб домоуправител
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Не се отчайвайте!Каузата Ви съвсем не е perduta! Аз ако бях на Ваше място никога не бих се отказал.Просто много трудно се дават съвети по такъв проблем отдалече,без да се знае конкретната специфика,а и не казахте като каква се явява съответната г-жа,като собственик или наемател в ЕС.Защото има значение.Ще Ви трябва малко детективска работа.Намерете начин да разберете кой плаща партидите за телефон,вода ,ток,фирмите имат сметка да ги плащат като такива ,защото им ги приспадат от данъците. Използвайте поставено лице да влезе във фирмата като клиент и после да свидетелства за Вас и мн.други такива може да се измислят. Чл.38 който цитирате е точно който Ви върши работа на 100%,но както каза и Тони,трябва да съберете доказателства.Използвайте и СРС по дяволите ако трябва,един включен на аудио запис телефон по време на разговор може да не издържа в съда,но от психологическа гледна точка ,пред такива мошеници и измекяри дето се чудят как да не си плащат за масрафа действат.
- trando58
- Потребител
toni_sf написа:слаб домоуправител
1. Знам, че агитирате за професионален домоуправител, но кооперацията не е съгласна. Аз съм домоуправител.
2. Подала съм жалби в ДНСК, РДНСК, НАГ, община "Възраждане" и в полицията. 3. Говорила съм с над 10 адвоката (през познати и от интернет), които ми обясняват, че нищо не може да се направи, или че е адски просто и затова няма смисъл да ми взимат пари, но и не ми казват кое е адски простото. Обаче са единодушни, че чл. 38 от ЗУТ няма да ми свърши никаква работа. И имат едно и също мнение за общината.
4. Партидите за ток, вода и пр. се водят или на починалия собственик или на наследничката му. Само кабелната се води на фирмата, в това ми е надеждата
5. Има свидетели, че вътре е обзаведено като офис.
6. Има списък на безбройните коли и микробуси, с които пристигат служители, клиенти, перилни препарати. Има и снимки.
Какво още мога да направя?
- kolchakova
- Младши потребител
Прави са адвокатите. Чл. 38 не върши работа. Не помага, но и не пречи. В случая, като че ли, нарушението е по чл. 178 (4). И следва да се предприемат действията, описани в ал. (5) от същия. Пък ако не се предприемат - следва обжалване. Първо по административен, а след това и по съдебен ред. Това на чие име са партидите е без значение - Вие следва да атакувате собственика, а не наемателите.
- magodeoz
- Активен потребител
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|