Имаме сериозен проблем с парното. Явно има събрани достатъчно хора за спиране на парното което за мен е наи голямата глупост която една ЕТ може да направи, неотчитайки факта че дори сега част от апартаментите им ги отопляваме тези които използваме парното и те си мислят, че с духалки и 1 климатик ще свършат работа.
Да не говорим че спре ли се парното не се знае ел. инсталацията дали ще издържи когато всички 86 апартамента си сложат по 2 климатика.
Въпроса ми е следния, аз като домоуправител мога ли да направя нещо за да ги спра или разубедея....дайте някакви съвети ако някой е имал същия проблем....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Събрание за спиране на парното
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Събрание за спиране на парното
Не е сигурно, но може да пробвате:
1. Становище от инженер - ОВК (най-добре проектанта на сградата) за необходимата ел. мощност при отопление с ел.енергия;
2. Становище от инженер - Ел. (най-добре проектанта на сградата) за състоянието на вътрешната ел.инсталация и възможността и да поеме новите натоварвания, както и по отношение на противопожарната и осигуреност при новите условия;
3. Становище от електроразпределителното дружество за предоставената към днешна дата ел. мощност и условията за предоставяне на допълнителна мощност.
Тези неща по-горе е редно, дори сте задължен да ги изискате като домоуправител !
А при недостатъчна предоставена мощност и/или при невъзможност инсталацията да поеме новите натоварвания, може да предприемете действия (като собственик, а не като домоуправител) по забрана ползването на сградата ... ДНСК, пожарната.
За промяната на ел.исталацията и/или на външната кабелна връзка са необходими проекти и Разрешение за строеж - Разрешение за ползване. Тоест, извършването им без такива строителни книжа е незаконно строителство ДНСК забрана ползването палатков лагер .
Може и нищо да не стане, но поне ще ги вкарате в приключение, а и ще имате оправдателни документи (1,2,3), доказващи основателността на притесненията Ви.
P.S. Горното, написано от мен, много ми прилича на: "Я ше си запала къщата, та да му изгори на Вуте плевнико", но си е много сериозно. При саниране на сградата отоплението и топлата битова вода излизат по-ефтино, най-малкото от къмту дълготрайност на съоръженията.
1. Становище от инженер - ОВК (най-добре проектанта на сградата) за необходимата ел. мощност при отопление с ел.енергия;
2. Становище от инженер - Ел. (най-добре проектанта на сградата) за състоянието на вътрешната ел.инсталация и възможността и да поеме новите натоварвания, както и по отношение на противопожарната и осигуреност при новите условия;
3. Становище от електроразпределителното дружество за предоставената към днешна дата ел. мощност и условията за предоставяне на допълнителна мощност.
Тези неща по-горе е редно, дори сте задължен да ги изискате като домоуправител !
А при недостатъчна предоставена мощност и/или при невъзможност инсталацията да поеме новите натоварвания, може да предприемете действия (като собственик, а не като домоуправител) по забрана ползването на сградата ... ДНСК, пожарната.
За промяната на ел.исталацията и/или на външната кабелна връзка са необходими проекти и Разрешение за строеж - Разрешение за ползване. Тоест, извършването им без такива строителни книжа е незаконно строителство ДНСК забрана ползването палатков лагер .
Може и нищо да не стане, но поне ще ги вкарате в приключение, а и ще имате оправдателни документи (1,2,3), доказващи основателността на притесненията Ви.
P.S. Горното, написано от мен, много ми прилича на: "Я ше си запала къщата, та да му изгори на Вуте плевнико", но си е много сериозно. При саниране на сградата отоплението и топлата битова вода излизат по-ефтино, най-малкото от къмту дълготрайност на съоръженията.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ние сме блок на около 30 години и ме съмнява да намеря архитект или проектант на сградата...да не говорим че самите черттежи не можем да открием...но евентуално мога да доведа някой от топлофикация или чез....
Други идеи?
Други идеи?
- dream1984
- Младши потребител
dream1984 написа:Ние сме блок на около 30 години и ме съмнява да намеря архитект или проектант на сградата...да не говорим че самите черттежи не можем да открием...но евентуално мога да доведа някой от топлофикация или чез....
Други идеи?
Абе, Нанеее , първо прочети какво съм написал, после - други идеи
Не ти върши работа "някой от топлофикация", а - експертни становища. Лелеее, дървени глави
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Енергоразпределителното дружество може да ви издаде документ (естествено срещу несимволично заплащане) каква мощност е била поискана за тази сграда при свръзването й към преносната мрежа. Оттам нататък следват едни бакалски сметки, които най-вероятно ще покажат че ще си издумкате таблото или кабела към сградата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|