Идваха вещите лица, снимаха, смятаха, после получих определена сума пари която няма да стигне дори за материалите... А течът който идва извън жиллището - вероятно от съсед си продължава... Сега имам една стая която не мога да ползвам. Няма смисъл да правя ремонт. Първо трябва да се намери и спре теча...
След като се установи източника на теча имам ли право да искам обезщетение и от кого? Ако е от вертикален щранг и ако е от мръсен канал на мивка или душ или от смесител или от недобре свързан бойлер. Кое е ЕС и кое е собственост на съседа? Логично е само вертикалните ВиК инсталации да са ЕС или греша?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нанесени вреди от теч в застраховано жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: нанесени вреди от теч в застраховано жилище
niki72 до колкото си спомням,не си за първи път във форума.че да задаваш такива елементарни въпроси.Най-вероятно истината е друга,но ако приемем,че ти е правен ремонт след експертиза от съответни длъжностни органи ....и т.н. как така се чудиш по дяволите,че течът ти продължава.Ами значи някой не си е свършил работата както трябва. Предизвикай наново проверка с мотива,че наводнението продължава,а кой ще плаща накрая ще се разбере. Като не Ви харесва компенсацията,заведете дело по ГПК и там предявете претенциите си в пълен размер,в това число и за морален тормоз например. Адвокат Ви трябва.
- trando58
- Потребител
Re: нанесени вреди от теч в застраховано жилище
Аз също имам теч от вертикалния щранг в тоалетната ми , който е обща част. Подадох заявление до районната администрация , дойде специалист на оглед , който се състоеше само в едно поглеждане и даде предписание Управителя на ЕС да свика ОС , което да вземе решение по въпроса , въпреки че в заявлението си поисках да се установи произхода на теча , от това предписание не става ясно кой е причинителя и ми е много интересно как ОС ще вземе адекватно решение за технически въпроси , от които ще зависи от кого да се заплати ремонта , след като ОС не е специалист по ВИК ?
- kirile
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|