ЗДРАВЕЙТЕ!СЛУЧАЯТ Е СЛЕДНИЯТ:
ЦЯЛАТА КООПЕРАЦИЯ ИМАМЕ ТАВАНСКИ ПОМЕЩЕНИЯ И ТЪЙ, КАТО АЗ ЛИЧНО МОЕТО СЪМ СИ ГО РАМОНТИРАЛА И ИСКАМ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ МОЙ РОДНИНА.ОКАЗА СЕ, ЧЕ ДВАМА ОТ СЪСЕДИТЕ МИ СА СИ ДАЛИ ТАВАНИТЕ ПОД НАЕМ, НО НЕ ВЗИМАТ ТЕ НАЕМА, КАТО СОБСТВЕНИЦИ, А НАЕМАТЕЛИТЕ ИМ ПЛАЩАТ НА ВХОДА НАЕМ.ОСТАНАХ ДОСТА ИЗУМЕНА НА КАКВО ОСНОВАНИЕ И ПОД КАКЪВ ПАРАГРАФ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ДАВА НАЕМ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ТАВАНА Е МОЯ СОБСТВЕНОСТ ОПИСАНА И В НОТАРИАЛНИЯТ МИ АКТ
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМА ЛИ ТАКЪВ ЗАКОН?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ИМА ЛИ ТАКЪВ ЗАКОН?
Има един закон - ЗУТ му викат, в който пише, че в таван не се живее, а се складират вещи непотребни (складово помещение). Ако това все пак те интересува де
А има и един друг закон -ЗУЕС му викат, та в него пише че ползвателите в етажната собственост /ЕС/, вкл. и на тавани, също участват в разходите по подръжката на сградата и консумативите.
Има и трети закон - ЗЗД , по който няма да сключиш (предполагам)договор с роднината
Та последно: кой закон те интересува
А има и един друг закон -ЗУЕС му викат, та в него пише че ползвателите в етажната собственост /ЕС/, вкл. и на тавани, също участват в разходите по подръжката на сградата и консумативите.
Има и трети закон - ЗЗД , по който няма да сключиш (предполагам)договор с роднината
Та последно: кой закон те интересува
- anserk
- Активен потребител
ЕМИ ЧЕСТНО КАЗАНО НИТО ЕДИН ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЪЙ, КАТО СА МИ ЯСНИ.ВЪПРОСЪТ МИ БЕШЕ ИРОНИЧЕН, ЗАЩОТО АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ ВМЕСТО ДА СИ ИЗХВЪРЛЯМ БОКЛУЦИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА ТАВАНА И МАЗЕТО И ТО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДА ИЗПОЛЗВАМ СОБСТВЕНОСТТА СИ ЗА ПО- ЕСТЕТИЧНИ ЦЕЛИ И НЕ МОГА РАЗБЕРА ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ПЛАЩА ПОДЧЕРТАВАМ НАЕМ, А НЕ КОНСУМАТИВИ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТАВАНА СИ Е ЛИЧНО МОЙ
- angelova22
- Младши потребител
angelova22 написа:ЗДРАВЕЙТЕ!СЛУЧАЯТ Е СЛЕДНИЯТ:
ЦЯЛАТА КООПЕРАЦИЯ ИМАМЕ ТАВАНСКИ ПОМЕЩЕНИЯ И ТЪЙ, КАТО АЗ ЛИЧНО МОЕТО СЪМ СИ ГО РАМОНТИРАЛА И ИСКАМ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ МОЙ РОДНИНА.ОКАЗА СЕ, ЧЕ ДВАМА ОТ СЪСЕДИТЕ МИ СА СИ ДАЛИ ТАВАНИТЕ ПОД НАЕМ, НО НЕ ВЗИМАТ ТЕ НАЕМА, КАТО СОБСТВЕНИЦИ, А НАЕМАТЕЛИТЕ ИМ ПЛАЩАТ НА ВХОДА НАЕМ.ОСТАНАХ ДОСТА ИЗУМЕНА НА КАКВО ОСНОВАНИЕ И ПОД КАКЪВ ПАРАГРАФ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ДАВА НАЕМ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ТАВАНА Е МОЯ СОБСТВЕНОСТ ОПИСАНА И В НОТАРИАЛНИЯТ МИ АКТ
angelova22 написа:...НЕ МОГА РАЗБЕРА ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ПЛАЩА ПОДЧЕРТАВАМ НАЕМ, А НЕ КОНСУМАТИВИ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТАВАНА СИ Е ЛИЧНО МОЙ
...Това, някаква шега ли е?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
gmail написа:Ценоразпис за селски туризъм
Те го и ценорасписо, като у скобите съм турил пояснениа за по наясно.
ЦЕНОРАСПИС
Спане
У одаята с исглед накъмто барата - два лева на креват.
У одаята с исглед накъмто дворо - един и педесе пак на креват.
(и двете такси са независимо за мъжко ели за женско ама ако некоя ми фане окото моем да напрайм остъпка с некакви процентове)
Ядане
Закуска - пържени филий с кисело млеко една паничка.
Обет - пържена лютеница, пръжки с боб, картофена чорба и компот (секи път различно само компота е секогаш)
Вечера - яйцета на очи ели бъркани (секи път различно) и ена малечка шльокавица по желание на клиенто с мезе торшиа а летоска домат ели краставица.
Сичко наедно - два и педесе секи ден.
(ако неко ден ми ареса компаниата може да отпущим по ена голема кайсиева за бес пари)
Хигиенски нужди
Ако некой му се прикъпе слочайно, може летоска у барата а зимъска у цинково корито с ладка вода от котел. И у двата случая претвиждаме търкане на гръб с кисе от назе. Ако търка Глигорица, таксата е лев и осемдесе, ако търкам язе таксата става на лев и педесе що съм по- як.
Ако некой си мие забите, да си носи паста, що у Добролево немаме. Ние заран като се нажабурчиме с шльокавица и не завъждаме микробе. Сапун нема нужда да се носи, ние имаме ператен он се не пеняви като грацкия ама отмива добре.
Нужник си имаме у дворо и е екологически исправен. Секи път като се размерише та почне да люти на очите, му фъргам вар. За него таксата е двайсе стотинки на исхождане, става дума за голема нужда (леле а Натка расправа, че у градо зимат по педесе стотинки). Иначе пикането може и у дворо за бес пари ама гледай да не е у насадено.
Торизам и други заебавки
Отиване (и завръщане) до гората за гъби ели е тека, само за расодка, с придрожвач (язе) - един лев натам и един лев навам, става на въпрос за пеша.
Ако е с яздене на магаре, таксата е секи път различно що требва да го пазарим от друк, що мойта магарица Живка е проклета и може да стане неко сакатлък. Ама нема да се върже повече от два лева нанатам и два лева нанавам сметам язе.
Посештение на хоремаго с придрожвач (язе) - педесе стотинки сичко, ама кво си викнеш на Витка ели Благой си плащаш оделно.
Ако викнеш нещо и на мене (ама да не е лемонада) таксата отпада. Апа ако тръгнеме сички тористе у група един е за бес пари ама вие че си се разберете кой.
Издойване на коза (ели офца) с инструктор (Глигорица) - осемдесе стотинки.
Издойване на крава пак тека - лев и двайсе.
Цепене на дърва с манара и инструктор (язе) - два и педесе за кубик.
Копане с малечко мотиче у дворо - един и десет на фитириа (по грацки май се вика леха).
Копане със сащинска мотика на кукуруз ели лозе - два и двайсе на рет.
Чистене на кочината на прасето Гошко - осемдесе стотинки.
Изфъргане на тор от оборо до улицата - лев и четиресе на количка.
Други - наспорет клиенто.
(у други олизат Глигорица да ви пее като едете, ели язе да ви водим до казано да видите как се пече рикия, ели текива неща)
Забелешка
Ако дойде чожденец ели чожденка в независимос от каде е в смисал на даржава, таксата веднъга се преобръща у еврота по същите цени. И да си водат превеждач.
Добре дошле у назе!
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
georgiev_sfbg написа:Ценоразпис за селски туризъм В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
Магарето ме затрудни и прасето, но може и с кон и каруца и свинско
от Женския пазар
angelova22 написа:...ВЪПРОСЪТ МИ БЕШЕ ИРОНИЧЕН,...
Е..., ЗНАЧИ ЩЕ РАЗЧЕТЕШ И ОТГОВОРА МИ:
Вместо тук във форума, направи уважително ПРОШЕНИЕ с главни и малки букви и препинателни знаци до Кмета на района. Искай от Бащицата да те защити от рекета на ОС на ЕС теб и съседите ти по таван с измислен наем и да ги накаже!
Нарушено ви е правото на ползване на тавана като помещение за живеене (не знам кой закон ще извадиш от ръкава - ти си знаеш, но виж и ЗС).
След това ни се обади с отговора на Кмета
- anserk
- Активен потребител
angelova22 написа:ЕМИ ЧЕСТНО КАЗАНО НИТО ЕДИН ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЪЙ, КАТО СА МИ ЯСНИ.ВЪПРОСЪТ МИ БЕШЕ ИРОНИЧЕН, ЗАЩОТО АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ ВМЕСТО ДА СИ ИЗХВЪРЛЯМ БОКЛУЦИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА ТАВАНА И МАЗЕТО И ТО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДА ИЗПОЛЗВАМ СОБСТВЕНОСТТА СИ ЗА ПО- ЕСТЕТИЧНИ ЦЕЛИ И НЕ МОГА РАЗБЕРА ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ПЛАЩА ПОДЧЕРТАВАМ НАЕМ, А НЕ КОНСУМАТИВИ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТАВАНА СИ Е ЛИЧНО МОЙ
По Вашата ирония ,може да сте пропуснали някое ОС и там да е решено , тези които са си дали таваните под наем да не плащат консумативи и фонд ремонт а така и наемателите да има споразумение да не плащат тези консумативи
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:angelova22 написа:ЕМИ ЧЕСТНО КАЗАНО НИТО ЕДИН ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЪЙ, КАТО СА МИ ЯСНИ.ВЪПРОСЪТ МИ БЕШЕ ИРОНИЧЕН, ЗАЩОТО АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ ВМЕСТО ДА СИ ИЗХВЪРЛЯМ БОКЛУЦИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА ТАВАНА И МАЗЕТО И ТО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДА ИЗПОЛЗВАМ СОБСТВЕНОСТТА СИ ЗА ПО- ЕСТЕТИЧНИ ЦЕЛИ И НЕ МОГА РАЗБЕРА ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ МОЯТ НАЕМАТЕЛ ЩЕ ПЛАЩА ПОДЧЕРТАВАМ НАЕМ, А НЕ КОНСУМАТИВИ НА ВХОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТАВАНА СИ Е ЛИЧНО МОЙ
По Вашата ирония ,може да сте пропуснали някое ОС и там да е решено , тези които са си дали таваните под наем да не плащат консумативи и фонд ремонт а така и наемателите да има споразумение да не плащат тези консумативи
...Решенията на Общо събрание на собствениците, са задължителни, като обвързват и нови собственици на самостоятелни обекти в етажната собственост. В тази връзка, тези Решения, не могат да противоречат по никакъв начин на ЗУЕС и на действащотото законодателство в Р.България!
ЗУЕС - Чл. 38. (1) Решенията на общото събрание се изпълняват в определените в тях срокове. Когато срокът не е определен, решенията се изпълняват в 14-дневен срок от получаването на писмена покана, връчена по реда на чл. 13, ал. 2 - 6.
(2) Когато собственик или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.
ЗУЕС - Чл. 40. (1) Всеки собственик може да иска отмяна на незаконосъобразно решение на общото събрание.
(2) Молбата се подава пред районния съд по местонахождението на етажната собственост в 14-дневен срок от получаване на съобщението по чл. 16, ал. 7.
(3) Подаването на молбата не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго.
ЗУЕС - Чл. 42. (1) Молбата се разглежда по реда на Гражданския процесуален кодекс.
(2) С решението си съдът оставя в сила или отменя решението на общото събрание.
(3) Решението на съда подлежи на обжалване по реда на Гражданския процесуален кодекс.
П.П. Договорките, по взаимно разбирателство и изпълнението им на доброволен принцип - са едно, а Решенията на Общо събрание - са нещо коренно различно!
Видно е, че повечето в този форум, които нямат нужното юридичско образование (за което, не ги виня), не правят тази разлика. ...Но все пак, уважаеми дами и господа, това, е юридически форум, а не пазара "Кирков" и повечето хора, които го посещават, очакват да получат що годе компетентна и професионална консултация по проблемите си. ...Нека, не го опорочаваме!
...Успех на всички!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
До Председателя на Народното събрание
на Република България
г – жа Цецка Цачева
Тук
С И Г Н А Л
от Мален Стоянов Динев – София 1113, общ. „Изгрев”,
ул. „Антон Чехов” № 40, вх. „В”, ет. 4, ап. 11, тел. 0888 938 379,
malen_dinev@abv.bg
Уважаема Госпожо Председател,
Обръщам се към Вас по повод на продължаващо вече повече от две години издевателство, от което съм потърпевш. Броени месеци преди да бъде изхвърлен на политическото бунище на историята престъпният режим на Сергей Станишев успя да прокара коварния си замисъл, целящ заграбването на чужди имоти под прикритието на гласувания на общи събрания в жилищните входове. Верни на дивашкия си грабителски нрав, тези престъпници заложиха на партийно-милиционерските мнозинства и страха на съкооператорите от бившите ченгета. Сградата, в която живея, е бивша собственост на Военното министерство, построена е през 1967 г, като впоследствие жилищата са закупени от наемателите. Партерният етаж се състои от помещения на магазини и заведения, които също бяха продадени в последните години. Жилищният блок има формата на буквата „Г”, като по-дългата част се състои от 3 входа и е висока 5 етажа, а по-късата част се състои от 2 входа и е висока 3 етажа.Двете крила са залепени едно за друго под прав ъгъл, като всяко от тези крила е отделна самостоятелна сграда. Всяка със своя отделна В и К, парна и ел. инсталация, водят се и на различен адрес – високата част е на „Антон Чехов” № 40, а по-ниската част на ул. „Тарас Шевченко” № 13. През всичките години от построяването на сградата помещенията са били използвани само като магазини. В последните години обаче от Военното министерство тези помещения бяха продадени на приближени хора, от магазини тези помещения бяха превърнати в заведения, без да отговарят на необходимите условия и изисквания. Комунални фирми започнаха прикриване на консумацията на вода и топлинна енергия в тези помещения, като прехвърлят задълженията върху живущите в сградата. Като бивш отговорник на входа многократно съм подавал жалби по такива поводи, включително и до зам.- кмета г-жа Ирина Савина. Едно от заведенията се състои от помещения в двете сгради, свързани в едно цяло, като по-голямата част от неговата площ е в сградата на „А. Чехов”. За да се подсигури вентилацията на тютюневия дим и отвеждане на пушека от печките в кухнята се предприема изграждането на метален въздуховод от партерния етаж до покрива на сградата. Приетият миналата година Закон за етажната собственост бе замислен точно като такова узаконяване на подобни безобразия. Въпросното помещение, което над 40 години бе магазин за хранителни стоки, се регистрира като букмейкърски клуб, негов собственик беше г-н Олег Атанасов /държи заведения „Яфата” в София/, впоследствие го продаде. На практика обаче то функционира като ресторант в класически вид. На странична празна стена на сградата на „Тарас Шевченко” бе започнато изграждането на въздуховод, който достигна до 3 етаж. Под претекст, тази тръба да не се вижда от прозореца му, живущият на първия етаж в моя вход – Грозю Грозев, бивш адютант на военния министър Добри Джуров, а по-късно генерал-майор от системата на МВР, председател на Съюза на запасните сержанти и офицери, Веселин Марков, син на бившия заместник - началник на военното контраразузнаване ген. Ангел Марков, и неговият вуйчо Господин Петров, бивш полковник, съкооператори от входа, отидоха в кабинета на районния кмет в община „Изгрев” и договориха този комин да бъде разкачен и преместен на обратната страна на сградата. Така тази тръба се озова закачена за прозорците на жилищата, включително спални и холове на по-ниското крило, въпреки несъгласието ми и несъгласието
на живеещата над мен г-жа Красимира Златанова. На практика районният кмет Панайот
Бончев узаконява това безобразие, криейки се зад собственика на заведението и бившите военнопартийни кадри в сградата. Не е трудно да се предположи откъде идва неговата заинтересованост. За узаконяването на това безобразие лицето Грозю Грозев тръгна със
списък да изнудва по вратите, за да се подпише съгласие за прокарването на този въздуховод по новото трасе. Тази тръба се подава пред прозорците и е само на сантиметри от леглата на хората пред отворените прозорци. Грубо бе нарушена Наредбата за противопожарна безопасност и отстоянието на такава тръба от запалими обекти. Многократно подавах жалби срещу това беззаконие. След години на протакане впоследствие тази тръба бе навита с вата и привързана с ламарини. Желая да поясня, че с разрешение на Грозю Грозев на 07.04.2008 г. с флекс бяха прерязани катинарите на таванската капандура, за да излязат майстори на покрива и провесени на въжета да започнат незаконното прикачване на тръбата. Нещо повече, започнах да бъда заплашван, че поради несъгласието да бъде осакатен видът на жилището ми, ще се събират подписи за да бъда изведен принудително от сградата.
Госпожо Председател, тази престъпна партийно-милиционерска мафия е същата шайка долнопробни престъпници, които 50 години тормозеха хората, арестуваха за дълги коси, бради или къси поли. Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили тези престъпници за 20 години. На тях им се размина румънският сценарий и сега минаха в настъпление. Като жертва на тези престъпници апелирам към Вас да бъде внесен за разглеждане и анулиране от Парламента на този милиционерски пасквил, като бъде потърсена отговорност от неговите автори. Промяната на Архитектурния план на сграда да става само със 100 % съгласие на собствениците.
02.08.2010 г Мален Динев
на Република България
г – жа Цецка Цачева
Тук
С И Г Н А Л
от Мален Стоянов Динев – София 1113, общ. „Изгрев”,
ул. „Антон Чехов” № 40, вх. „В”, ет. 4, ап. 11, тел. 0888 938 379,
malen_dinev@abv.bg
Уважаема Госпожо Председател,
Обръщам се към Вас по повод на продължаващо вече повече от две години издевателство, от което съм потърпевш. Броени месеци преди да бъде изхвърлен на политическото бунище на историята престъпният режим на Сергей Станишев успя да прокара коварния си замисъл, целящ заграбването на чужди имоти под прикритието на гласувания на общи събрания в жилищните входове. Верни на дивашкия си грабителски нрав, тези престъпници заложиха на партийно-милиционерските мнозинства и страха на съкооператорите от бившите ченгета. Сградата, в която живея, е бивша собственост на Военното министерство, построена е през 1967 г, като впоследствие жилищата са закупени от наемателите. Партерният етаж се състои от помещения на магазини и заведения, които също бяха продадени в последните години. Жилищният блок има формата на буквата „Г”, като по-дългата част се състои от 3 входа и е висока 5 етажа, а по-късата част се състои от 2 входа и е висока 3 етажа.Двете крила са залепени едно за друго под прав ъгъл, като всяко от тези крила е отделна самостоятелна сграда. Всяка със своя отделна В и К, парна и ел. инсталация, водят се и на различен адрес – високата част е на „Антон Чехов” № 40, а по-ниската част на ул. „Тарас Шевченко” № 13. През всичките години от построяването на сградата помещенията са били използвани само като магазини. В последните години обаче от Военното министерство тези помещения бяха продадени на приближени хора, от магазини тези помещения бяха превърнати в заведения, без да отговарят на необходимите условия и изисквания. Комунални фирми започнаха прикриване на консумацията на вода и топлинна енергия в тези помещения, като прехвърлят задълженията върху живущите в сградата. Като бивш отговорник на входа многократно съм подавал жалби по такива поводи, включително и до зам.- кмета г-жа Ирина Савина. Едно от заведенията се състои от помещения в двете сгради, свързани в едно цяло, като по-голямата част от неговата площ е в сградата на „А. Чехов”. За да се подсигури вентилацията на тютюневия дим и отвеждане на пушека от печките в кухнята се предприема изграждането на метален въздуховод от партерния етаж до покрива на сградата. Приетият миналата година Закон за етажната собственост бе замислен точно като такова узаконяване на подобни безобразия. Въпросното помещение, което над 40 години бе магазин за хранителни стоки, се регистрира като букмейкърски клуб, негов собственик беше г-н Олег Атанасов /държи заведения „Яфата” в София/, впоследствие го продаде. На практика обаче то функционира като ресторант в класически вид. На странична празна стена на сградата на „Тарас Шевченко” бе започнато изграждането на въздуховод, който достигна до 3 етаж. Под претекст, тази тръба да не се вижда от прозореца му, живущият на първия етаж в моя вход – Грозю Грозев, бивш адютант на военния министър Добри Джуров, а по-късно генерал-майор от системата на МВР, председател на Съюза на запасните сержанти и офицери, Веселин Марков, син на бившия заместник - началник на военното контраразузнаване ген. Ангел Марков, и неговият вуйчо Господин Петров, бивш полковник, съкооператори от входа, отидоха в кабинета на районния кмет в община „Изгрев” и договориха този комин да бъде разкачен и преместен на обратната страна на сградата. Така тази тръба се озова закачена за прозорците на жилищата, включително спални и холове на по-ниското крило, въпреки несъгласието ми и несъгласието
на живеещата над мен г-жа Красимира Златанова. На практика районният кмет Панайот
Бончев узаконява това безобразие, криейки се зад собственика на заведението и бившите военнопартийни кадри в сградата. Не е трудно да се предположи откъде идва неговата заинтересованост. За узаконяването на това безобразие лицето Грозю Грозев тръгна със
списък да изнудва по вратите, за да се подпише съгласие за прокарването на този въздуховод по новото трасе. Тази тръба се подава пред прозорците и е само на сантиметри от леглата на хората пред отворените прозорци. Грубо бе нарушена Наредбата за противопожарна безопасност и отстоянието на такава тръба от запалими обекти. Многократно подавах жалби срещу това беззаконие. След години на протакане впоследствие тази тръба бе навита с вата и привързана с ламарини. Желая да поясня, че с разрешение на Грозю Грозев на 07.04.2008 г. с флекс бяха прерязани катинарите на таванската капандура, за да излязат майстори на покрива и провесени на въжета да започнат незаконното прикачване на тръбата. Нещо повече, започнах да бъда заплашван, че поради несъгласието да бъде осакатен видът на жилището ми, ще се събират подписи за да бъда изведен принудително от сградата.
Госпожо Председател, тази престъпна партийно-милиционерска мафия е същата шайка долнопробни престъпници, които 50 години тормозеха хората, арестуваха за дълги коси, бради или къси поли. Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили тези престъпници за 20 години. На тях им се размина румънският сценарий и сега минаха в настъпление. Като жертва на тези престъпници апелирам към Вас да бъде внесен за разглеждане и анулиране от Парламента на този милиционерски пасквил, като бъде потърсена отговорност от неговите автори. Промяната на Архитектурния план на сграда да става само със 100 % съгласие на собствениците.
02.08.2010 г Мален Динев
- malendinev
- Младши потребител
Малене! Имаше едно доста популярно видео порно с Малена. И твойта работа заприлича на това.Стига си го тикал този нескопосан текст.Ако не можеш да се оправиш сам след толкова време.....Кво дириш тук бе нещастник? Има адвокати има и съд. Анадъмно?
- trando58
- Потребител
На турски език думата "разбра ли ?" е "анладън му ?" когато не знаете езика , не го пишете неправилно.
По същество на въпроса - абсолютно незаконосъобразно е ЕС да получава наем от лично Ваш имот , просто не плащайте. Отделен е въпроса , че за отмъщение и от завист могат да ви натопят в районната администрация , че не ползвате помещението по предназначение , но мисля че няма да има такъв сигнал нужния ефект , тъй като на общинарите не им се работи , а имате и сериозен аргумент , че винаги жилищните нужди са с приоритет пред складовите.
По същество на въпроса - абсолютно незаконосъобразно е ЕС да получава наем от лично Ваш имот , просто не плащайте. Отделен е въпроса , че за отмъщение и от завист могат да ви натопят в районната администрация , че не ползвате помещението по предназначение , но мисля че няма да има такъв сигнал нужния ефект , тъй като на общинарите не им се работи , а имате и сериозен аргумент , че винаги жилищните нужди са с приоритет пред складовите.
- kirile
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|