начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Няколко доста интересни въпросчета относно ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Няколко доста интересни въпросчета относно ЕС

Мнениеот dream1984 » 20 Юли 2011, 15:09

Здравейте, преди 6 месеца станах домоуправител, къде на сила, къде пожелание знам ли и аз.
От тогава свършихме доста работа - сложихме камери, нова врата, чипове на входа и в асансьорите, длъжниците във входа са почти сведени до 0 вече, около 300-400 корена цветя и жив плет около блока, боядисахме паркинг бордюрите иииии какво ли още не.
Обаче все още има някои неща които ме вълнуват и незнам как да действам....

1. Има ли как да взимам наем на кабеларките и интернет доставчиците? Мислех си да мина по етажите и да запиша на един лист всеки суич и кой колко има и да им изпратя имеил че на събрание на УС е решено еди каква си сума да бъде заплащана като наем тъй като ползват нашите общи части за предоставяне на услугата си, а също така и ползват ток за суичовете...

2. Имаме 3 асансьора от които работят 2....само че третия си е дуплекс с единия който не работи....ремонта му струва 4500лв. което е доста сериозна сума, а и предвид идващата смяна на хоризонтални щрангове може да доведе до линч за моята приятна особа :) кажете ми как да действам....желанието ми е продиктувано от факта че тока на асансьорите не пада по 200лв месечно и ако работят 2-та малки асансьора които са дуплекс тока ще падне драстично и рано или късно тази сума ще бъде избита...
На предишното събрание увеличих таксите с 1лв и вече са по 5лв. на човек, ако сложа още някаква такса вече ще бъде прекалено...но е и факт, че 15 години нищо във блока не е пипано...

3. Някой запознат ли е с антените на мобилните оператори? Вредни ли са не са ли, колко плащат месечно за наем и т.н. Някои ми казват че дават около 300-400лв месечно и също така че въобще не са вредни и това са само глупости....

4. За поставянето на такава антена колко % от подписите се изискват от ЕС? Някой ми каза че трябвало 100% което ми се струва фантасмагория защото никога няма как да бъдат събрани 100% подписи за каквото и да било..

5. Имаме доста апетитна фасада на блока и искам да намеря рекламодатели които да си сложат реклами на блока срещу съответното заплащане...някой може ли да ме насочи...

6. Имаме до блока травопост който меко казано прилича на кенеф в момента и незнам към кой да се обърна...имахме среща с кмета на района ни обацхе 4 месеца чакаме и нищо...а бяха казали след края на почистването....вчера пък ми казаха че трябвало чез да си го оправят....

Ако се сетя нещо друго ще пиша, а ко някой има въпроси да пита...иначе чакам отговор на компетентните органи хехех
dream1984
Младши потребител

Re: Няколко доста интересни въпросчета относно ЕС

Мнениеот trando58 » 21 Юли 2011, 01:02

Виждам,че много си се опекал за 6м.(както казваме ние във Варненско) и аз като твой колега изкрено се радвам,че личните ти усилия дават плод. Много малко хора си имат понятие колко сладък е той,защото му трябват постоянни грижи и много саможертва.

На въпросите ти донякъде мога да взема отношение,но все пак е мое мнение.

По т.1 Абсолютно - ДА лично аз вземам от години такъв наем по 1.00лв. на метър.

По т.2 Не мога да си представя съвсем нагледно ситуацията,явно сте голяма ЕС,но въпреки всичко,най-добре е каквото реши ОС.Така и вие не ще носите отговорност.Наистина сумата за ремонт е сериозна.стигнете до единодушие(50+1)ако сметнете,че това е толкова важно.

По т.3 Отговарям веднага. От 2006г. имаме антени на покрива на ЕС и то от най-мощните с разпределителна станция или там каквото му казват.Мога да гарантирам,че на две педи под антените,в таванският етаж живеят хора и никога до този момент няма оплакване.Лично аз живея на няколко метра от тях и дори мога да се похваля с някои за възратта ми неочаквани добри резултати в една област,Майтапя се!
Цената горе-долу е такава.Ние сключихме договор за 7год. и наемът се индексира всяка година с инфлацията. Бях достатъчно прозорлив да не я вържа с минималната заплата за страната.

По т.4 Нужно е съгласието на 50+1 % за поставянето на антените. Всичко е по чл.11 т.10(б.,мого хора бъркат нещата с чл.17 където нещата са съвсем различни.
Въпреки всичко,операторите искат максимално възможно съгласие,макар и това да не е нужно.

По т.5 Ако ми позволиш лек хумор - Как след като имаш такъв апетитен задник(или Предник) никой до сега не е дошъл да ти го тури? А сериозно ако говорим,не виждам как тука във форума някой ще ти даде съвет точно,аз например съм от Варна,Филанкишията е от Хаскювлю.Ми поскай обяви във вестниците и въобще в медиите.Ако си толкова пекан колкото се изкарваш,много бързо ше си намерип спонсор:)

По 6т. лично не мога да взема отношение поради отдалечеността на обекта.Препоръчвам връзка с албански структори(не е задължително да са официални)те имат традиция с подобни съоръжения,доколкото си спомням над 2 000 000 бункера на територията им. Няма начин (на идно) да не му видят сметката.
trando58
Потребител

Мнениеот dream1984 » 22 Юли 2011, 13:19

Благодаря за отговорите и ще си позволя да навляза в някои от тях....

1. Какво имаш предвид под метър? Метър кабел на всеки етаж? Това не е ли адски много? Ако ги натисна дали няма да изпищят? Ние сме етажна собственост с 86ап. при вас колко е и какъв доход ви носи месечно?

2. Ясно...

3. Определено на следващото събрание ще цитирам този абзац, надявам се нямаш нищо против :)))

5. Ами честно казано доста ни е апетитен и задника и предника и темето и то....пращах имейли на мобилните оператори както и на цифровите кабеларки но уви само мтел ми отговориха че свивали бюджета си....намериха кога :lol:

6. Това е действащ травопост
dream1984
Младши потребител

Мнениеот trando58 » 23 Юли 2011, 00:07

Общо взето нещата при нас са други.Имаме 12 апартамента от които в началото се абонираха 7,а сега са останали само два,а и те ще се отказват.Всички минаха на цифрова тв и интернет.Кабелите на кабеларката не са много основният е скрит и минава през шахтата за боклук отвън излизат по няколко метра само.Общо ни плащаха 4о лв.,но са на път да се откажат защото правим вътрешен ремонт и ги караме да си вкарат кабелите в стената за тяхна сметка и понеже вече нямат и абонати,най-вероятно септември ще ги режем. При вас е друго с толкова много апартаменти и при всички положения ще видите голям зор с кабелите.Кой ще иска ,кой няма да иска,грозотия по етажите. Най добре е ако имате комини ли отдушници ,през тях,а за наем за кабелите както се разберете.

За рекламите ще ти кажа ,че наистина е трудно.Предлагането е голямо,а търсенето се сви до минимум. Нашата ЕС е в топ центъра на Варна на втората по скъпотия улица след Витошка в София и въпреки всичко за 5г. само веднъж една булка от "Кока-кола" се вясна за малко и така и не се появи повече.Така ,че дерзай и пускай обяви.

За травопоста едва ли може нещо да се направи,освен молба може би до МРРБ.
trando58
Потребител

Назад към Етажна собственост