Привет,потърсих във форума подобна тема, но не намерих. Заради това пускам нова и ще се надявам да ми кажете какво бих могла да направя.
От апартамента над нас постоянно тече вода. Банята е вече в ужасно състояние, кухнята/която има обща стена с банята/-също. Потърпевши са още два съседни апартамента. Като до преди два-три дни се смяташе, че проблема е в неуплътнен покрив на блока/панелен/. Случи се, обаче че преди няколко дни започна да "вали" буквално...цяла нощ се събира вода от стените и от пода-толкова много беше. Съответно съседите над нас ги нямаше.
Та, намеси се полицията, която спря централно крана на блока, в последствие намериха съседката, която се върна за да затвори забравената вода. Оказа се, че бойлера й не е бил вързан...и водата е текла свободно до сега....
На тази картинка-свободно течаща вода станаха свидетели повечето съседи и полицаи.
Въпросът ми е какво бихме могли да направим за да си възстановим щетите от наводнението? При положение, че половината от апартамента на въпросната дама е обявен за продажба от банка? Към кого бихме могли да се обърнем?
Ще съм много благодарна за съветите, които евентуално ще дадете.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Теч от горен етаж.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Теч от горен етаж.
Causa perduta
- trando58
- Потребител
защо трандо,да е кауза пердута, като новият собственик вече е самата банка, която е обявила търга?
- lakavitsa
- Потребител
Тоест би трябвало да се отнесем към банката-собственик ли?
- jerryy
- Нов потребител
Еднният от съветите, макар и със закъснение вече... е, да си направите, след този случай, който да Ви е като обеца, застраховка с/у наводнение. Но след приключване на случая... Просто никой не е застрахован с/у подобно бедствие. Ставащото в Испания също подканя за застраховане и с/у тремори.
- lakavitsa
- Потребител
jerryy написа:Тоест би трябвало да се отнесем към банката-собственик ли?
Разбира се, Джери
- lakavitsa
- Потребител
В този случай общо събрание на собствениците не се налага?
Ще ме прощавате за това колко точно съм боса в материята-прост психолог съм .
Какво би трябвало да направим...като стъпки, ако е възможно разбира се?
Ще ме прощавате за това колко точно съм боса в материята-прост психолог съм .
Какво би трябвало да направим...като стъпки, ако е възможно разбира се?
- jerryy
- Нов потребител
lakavitsa написа:Еднният от съветите, макар и със закъснение вече... е, да си направите, след този случай, който да Ви е като обеца, застраховка с/у наводнение. Но след приключване на случая... Просто никой не е застрахован с/у подобно бедствие. Ставащото в Испания също подканя за застраховане и с/у тремори.
При наличие на застраховка "Домашно имущество",застрахователя изплаща щета и дотам,изобщо не се и заблуждававайте че ще заведе регресен иск,към причинителя на наводнението.Това категорично ,го заявявам от опита ми с две застрахователни компании и изплатени от едната,не малка сума за обезщетение.Затова съм писал в друга тема.Отностно намесата на полицията,изискайте от съответното РУП ,рег .ном. или вх.ном. (те са длъжни да го отразят)на докладната за сигнала от съответните служители посетили сигнала ви,като я приложете в заведен иск от ваша страна .Уведмомете съответната Районна прокуратура ,за да се извърши и проверка от Мл РИ (кварталния),обсужващ района ви.Изобщо не е Causa perduta ,при наличие на собственици,намеса на полицията,свидетели.Успех.
- indi_73
- Нов потребител
jerryy какво стана има ли разрешение на проблема?
- niki72
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|