начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кучета

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кучета

Мнениеот zumazu » 28 Мар 2011, 21:29

Трябва ли да се плаща от притежатели на кучета такса и ако се правят на "ударени", каква е процедурата да им се стъпи на врата?
zumazu
Нов потребител

Re: Кучета

Мнениеот daliq » 28 Мар 2011, 23:54

Да трябва да си плащат , ако не са кастрирани обаче! Никой не следи за това :)
Юристите ще ви кажат как се търси отговорност на такива лица. Вие лично не можете да търсите отговорност на никого , а това дали се плаща данъка или не.
От плащане на налога са освободени кучета на хора с физически увреждания, служебни кучета-пазачи в държавни организации, кучета, използвани за опитни цели, кучета на БЧК, кастрирани и ловни кучета. Данъкът не се заплаща и собственици, които отглеждат кучета с цел развъждане и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.
daliq
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Мар 2011, 01:17

В закона ЗУЕС е посочено реда и начина по които се плаща за отглеждане на дом. любимец в ЕС . :wink: Щом се вписва в домовата книга всеки собственик е длъжен да плаща за него като за обитател. А ЕС не би трябвало да се интересува дали е кастрирано дали е на БЧК ,дали е на киноложки центрове дали собственика е плати данък за него.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот daliq » 29 Мар 2011, 21:22

Но нали всъщност си говорим как се случват нещата , а не как би трябвало според ЕС. Айде опитайте се да ме накарате да платя за кучето ми тежащо 2,200 кг такса асансьор , защото видиш ли било консуматор , на какво ??????? Хубаво , че не се е заял до сега някой така половинчато , защото не знам господина , който пита , но аз ще си наема адвокат , и все ще намеря за какво по смислено да се заям :evil:
daliq
Младши потребител

Мнениеот trando58 » 29 Мар 2011, 21:59

До baliq
Има нещо което не сте разбрали. Законите са за това за да се спазват.Управата в една ЕС не е виновна за приумиците на законодателя.Това,че в 99% от случаите Управата в една ЕС не взема такса за животни,не значи ,че няма право на това. В закона е записано ,че таксата е не по- малко от един лв. на месец,т.е. 12 лв, на година.Страшна сума ,а? Да Ви накарат да платите за кучето е много лесно,стига да се спазят необходимите процедури и както гледам как реагирате,има начин да Ви се пльосне отгоре и една глоба за капак. Един адвокат с който имагинерно плашите,не може да направи НИЩО в случая,ако иска да спазва закона ,а не да става кепазе пред един съдебен състав заради един помияр.
trando58
Потребител

Мнениеот daliq » 29 Мар 2011, 23:19

До trando58 :P
Що все така става , уж ще ми пльоснат глоба накрая извинения получавам. Първо по паспорт кучето ми не е регистрирано на въпросния адрес , а така как доказваме че имам куче трудна работа. Адреса на който е регистрирано кучето няма чистачка за почистване на общите части , и единият лев за нея отпада !Не мога да бъда задължена да плащам допълнително за кучето например за асансьор или пък за някакъв ремонт по общите части, или пък за осветление, отопление на входа, портиер и т.н
Плюс всичко това , кучето ми има артрит , същото това дето тежи 2,200 кг и 6 месеца годишно то не излиза от дома ми т.е функционира като котка , аз имам медицинско за това и ще си го нося в съда .
Кучето ми се движи в чанта , т.е бива носено , багаж е , влизам във повечето търговски обекти с него така , ако го видят да стъпва по стълбите в блока , евала ще им кажа и това мога да докажа.
И да има ваши колеги които ще излязат на такова тъпо дело в съда , защото всеки си казва цената .
И още веднъж не съм за 12 лева може би забелязахте , но същият този господин може би вари компоти пред блока , цепи дърва на етажа и господ знае още какво далеч по нецелесъобразно със закона за ЕС.
daliq
Младши потребител

Мнениеот trando58 » 30 Мар 2011, 06:41

До baliq
Точно затова писах и по-горе,че закона е едно,а дали се спазва и прилага е друг въпрос. Управителят Ви в случая може да вземе предвид спецификата при Вашият фъстък и да не Ви изисква такса.Точно за това има глава на раменете си - да преценява,а не само хобот ,да смучи де каквото намери.
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 31 Мар 2011, 08:51

:D Ако въпросната дама така се държи и с Управителя на ЕС като нищо може да и се случат нещата по закона. :wink: Те така тръгват нещата оттук да не платим оттам да спестим а Управителя им на ЕС сигурно е вдигнал ръце и гледа каквото може да събере поне да плати тока и такса асансьор а и щом и чистачка нямат да се сещаме каква зоологическа градина е там :D Но е нормално де аз не опреквам никого ,така са си свикнали от село и битието си го пренасят където и да отидат.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот daliq » 31 Мар 2011, 20:05

:shock: в блока в , който живея има чистачка :shock: адреса на които е регистрирано кучето ми няма чистачка , защото това е къщата на родителите ми , еднофамилна, сега как да обясня на майка ми ,че по закона за ЕС , трябва да назначи някаква жена която да разлива вода по стълбите и от пластмасова бутилка :evil:
А управителя гък не смее да каже , че като подхвана цветната ливада с която е украсено стълбището от жена му и като го зачаткам с тия саксии дето са на общата етажна собственост, ще мина през незаконно усвоената му тераса и ще изляза с гумените му ботуши дето си ги държи на шкафчето изтипосано пред входната му врата , от ония с чердженцата пак на общата ЕС .
В едно сте прави откакто се нанесох бял ден няма. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз закона за ЕС съм и го принтирала и го нося да ми покажат къде пише това което искат от мен :mrgreen: И аз искам да съберем пари за нов асаньор , че сградата е от 1980 год ама баба ти е сметнала че скоро ще мре и не и трябва , а аз трябва да и дам 1 лев за кучето ми , няма да стане , нямааааа :!:
daliq
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Апр 2011, 08:30

Ясно и Вие като един виден човек си държите лапичката на кучето когато си легнете да спите.А и нещо друго имате свободата да живеете където искате :D не Ви харесват условията в тази ЕС ,продавате и купувате в друга :wink: някой насила ли Ви набута там :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот daliq » 01 Апр 2011, 20:13

:D :D :D Съвсем не насила , аз сама занесох 50 000 евро и заявих че искам да живея там , а сега искам да стана домоуправител, защото ми писна от глупости. Ще пусна снимки от коронясването ми :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 60 процента то блока вече ми симпатизират , само да му изтече мандата на този домоуправител. Имам много идеи , на които хората се радват.... за сега във моят вход очаквайте скоро и във вашите :lol: :lol: :lol:
daliq
Младши потребител

Мнениеот trando58 » 01 Апр 2011, 23:33

До baliq
Май темата Ви се изчерпа и се отплясна на другаде.
Ако толкова имате щение да Управлявате и имате толкова подръжници,не е необходимо да чакате изтичането на мандата на сегашната Управа.Законът позволява във всеки един момент,настоящето ръководство да му бъдат отнети правомощията и да се избере друго.Разбира се с съответните мотиви.
Във всеки случай високото самочувствие е за адмирации,но първо си оправете Вашата къща,посъберете опит,пък после действайте на национално ниво.
Защото мога да Ви уверя от идеи до реализация пътят е много дълъг и в много случаи невъзможен.
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Апр 2011, 10:54

:D Като хим. чистене ,доставка на храна по домовете :wink: или пък други услуги.Но стига да ставате за тази работа пенсионерите може да Ви се радват повече :D Даже най искрено ще Ви помогна да развивате дейността в София,че искам да се отървя от много такива кооперации където пенсионерите не ми плащат с кеф :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот rosen_er » 19 Апр 2011, 11:38

Ако утре дойде да живее при Вас Dalia,вашия племенник,зет,чичо и т.н. ,който е регистриран до момента на друг адрес ,няма ли да го впишете в домовата книга?Е същото важи за кучето Ви-щом живее на този адрес подлежи на вписване в домовата книга и по ЗУЕС дължите такси като за обитател.Ако не искате може да го оставите при майка си например,където е и реалната му регистрация.
rosen_er
Нов потребител

Назад към Етажна собственост