Добър ден, интересува ме от колко до колко часа човек може да слуша музика (високо) без да нарушава каквито и да било правилници?
Поради отвеяност днес не бях забелязал че е минало 14ч. и бях заплашен от съседи че ще бъде събрана подписка да бъда изгонен от собственото ми жилище.
След отправената ми заплаха, разбирасе намалих музиката защото видях наистина колко е часа.
Въпросът ми е в кои часове мога да слушам музика така както на мен ми харесва без да могат да ми направат проблем "милите" съседи?
И в крайна сметна ако има някакъв закон по който аз немога да слушам музика силно в часовете от 8 - 14ч. и от 16 - 22ч. ще помоля да ме информирате.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пазене на тишийна
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пазене на тишийна
Точно закон няма по този въпрос ,но има наредби на общината в която живеете и има правилник за вътрешният ред ЕС.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
демек в тези наредби трябва да са упоменати тези часове в който човек може да слуша музика ... така ли да го разбирам става въпрос за община надежда...
Извинявам се че ще задам още един въпрос, който дори на мен ми е смешен, но да попитам има ли някаква наредба по която мога да слушам точно определена музика защото явно не им харесва и музиката която слушам аз... и ми бе зададен въпроса защо слушам едно и също и дали нямам друга музика
Извинявам се че ще задам още един въпрос, който дори на мен ми е смешен, но да попитам има ли някаква наредба по която мога да слушам точно определена музика защото явно не им харесва и музиката която слушам аз... и ми бе зададен въпроса защо слушам едно и също и дали нямам друга музика
- bratcheda_com
- Нов потребител
ии в крайна сметка не разбрах след като зпазвам часовете от 8 до 14 и от 16 до 22 дали могат да ме изгонат с подписката с която бях заплашен
Имайки предвид че в повечето случаи слушам така музика само от 16 до кум 18 19ч.
Имайки предвид че в повечето случаи слушам така музика само от 16 до кум 18 19ч.
- bratcheda_com
- Нов потребител
казаха ми още че ако случайно шумат (музиката която слушам) който вдигам е над някаква определена норма предполагам в децибели наистина могат да ме изгонат.
интересува ме каква е тази норма и евентуално как или кой може да ми измери шума?
интересува ме каква е тази норма и евентуално как или кой може да ми измери шума?
- bratcheda_com
- Нов потребител
никой не може да те изгони, само може да те глобят защото не спазваш нормите в закона.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря
- bratcheda_com
- Нов потребител
По наредбите на общинския съвет са забранени някои шумни дейности, като битови празненства, ремонтни дейности и т.н. в определени часови диапазони, като за различните дейности е различен часовия диапазон.
Например за това за което питате, е забранено от 14.00-16.00 часа и вечер 22.00-06.00 - зимно време и 24.00-06.00 часа лятно време.
Ама е хубаво човек да се разбира със съседите си, защото пък в никой закон не пише, че съседът ви може да ви звъни в 04.00 часа сутринта да ви пита имате ли сол, захар и т.н., както и други злобни коментари, изгледи и т.н.
Ама ти вече си се докарал в "отношения" с тях и....
Например за това за което питате, е забранено от 14.00-16.00 часа и вечер 22.00-06.00 - зимно време и 24.00-06.00 часа лятно време.
Ама е хубаво човек да се разбира със съседите си, защото пък в никой закон не пише, че съседът ви може да ви звъни в 04.00 часа сутринта да ви пита имате ли сол, захар и т.н., както и други злобни коментари, изгледи и т.н.
Ама ти вече си се докарал в "отношения" с тях и....
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Re: Пазене на тишина
bratcheda_com написа:казаха ми още че ако случайно шумат (музиката която слушам) който вдигам е над някаква определена норма предполагам в децибели наистина могат да ме изгонат.
Aaaaaaah, глупости...не могат да те изгонят.
То ако ставаше толкова лесно гоненето то тия изроди под нас които от 11 год.!
вече са в постоянен ремонт и разбиват по всяко време на денонощието с бормашини и други тежки стрпоителни машини, отдавна требваше да са изхвърчали на улицата.
Де ти да ми се беше паднал за съсед, мене музиката не ми пречи, е естествено, да е във все пак някакви нормални граници.
РЕМОНТИТЕ МИ ПРЕЧАТ!
Все едно ми пилят по мозъка, да *ба гадовете!!!
VERITAS VINCIT OMNIA!
- whyyy
- Младши потребител
Пак казвам, въпрос на хора и отношения.
Моят съсед е богат, силен и влиятелен човек, на месец харчи повече пари от годишния ми доход, но поради наложил се спешен ремонт ме попита "ще пречи ли много ако поразбием малко с бормашината". Естествено му казах, че дори и да ми попречи, ще го имам предвид и ще излезем за няколко часа някъде. Но пак казвам, това е въпрос на отношения и човещина.
Докараш ли се до заплахи, обиди и т.н., извинявай. На човека създал темата ще го попитам - за първи път ли съседите ви недоволстват или си е история от години?
Моят съсед е богат, силен и влиятелен човек, на месец харчи повече пари от годишния ми доход, но поради наложил се спешен ремонт ме попита "ще пречи ли много ако поразбием малко с бормашината". Естествено му казах, че дори и да ми попречи, ще го имам предвид и ще излезем за няколко часа някъде. Но пак казвам, това е въпрос на отношения и човещина.
Докараш ли се до заплахи, обиди и т.н., извинявай. На човека създал темата ще го попитам - за първи път ли съседите ви недоволстват или си е история от години?
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
А аз съм казал манталитета, не може човек който е живял на село и не е имал свобода ,да дойде в голям град , и да се чувста комфортно поне 5г
- toni_sf
- Активен потребител
nikiboy написа:Пак казвам, въпрос на хора и отношения.
Ама твоя съсед вероятно е възпитан, цивилизован човек щом пита!
А с едни неандарталци, които въобще не могат да общуват нормално, а постоянно го обръщат на агресия и заплахи - за какви отношения и човещина може да става въпрос???
Просто си има хора които си правят каквото си искат и въобще не зачитат и нямат никакво уважение към другите хора.
Те имат късмет че са в България, защото на някои други места дори и в 17 ч. следобед да почнеш да вдигаш шум над допустимото, одмах идва полиция и въобще не се церемони.
След първото предупреждение, ако не се съобразиш, директно те карат в участъка и следват доста солени глоби, а може би има и други санкции.
Просто в България си има хора които перат пари с тия ремонти, и имитират някаква деиност, затова и постоянно са в ремонт.
VERITAS VINCIT OMNIA!
- whyyy
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|