Здравейте, моля да ми помогнете как "правилно" да се тълкува НАРЕДБА № 7 от 25.05.1992 г. за хигиенните изисквания за здравна защита на селищната среда
VII. Хигиенно-защитна зона - 50 м
387. Складове за нехранителни стоки, отоплителни и други материали.
Тази точка засяга ли възможността в жилищен блок с режим на етажна собственост, в собствено помещение с отделен вход, обособено като магазин да се търгува на едро със стоки от хартия и картон при положение, че подобно отстояние липсва?
Става въпрос за склад на едро под моя апартамент, в който на около 100 кв.м. са подредени стелажи и се хвърлят тежки картони, като последният рафт на стелажите е вероятно на около 30 см от тавана, няма част от жилището, в която да може да се почива, а имам няколкомесечно бебе, което никога неможе да заспи, трясъка е невъобразим. Сигналите до районната община и РИОКОЗ не свършиха работа, от общината твърдят, че по документи това не е склад, а магазин, от който обаче не можеш да си купиш нищо на дребно, стоките са с логото на този, за който са предназначени, но пък имали касов апарат. От РИОКОЗ не коментират тази точка от собствената си Наредба, въпреки изричното питане, но пък когато дойдат да замерват все нямам късмет и точно за тези 30 мин. е тихо, после отново. Така стоят нещата и с полицията. Първо опитах да се разбера с фирмата, да изолират стелажите, но уви, даже си монтираха нови. Имам запис с диктофон на звука проникващ в жилището ми, но той не е доказателство за никой, само моето жилище е над въпросното помещение и имаме изолация на таваните, т.е никой друг не е потърпевш. Лятото държах бебето навън, после спеше в количката почти в коридора, е количката вече му е малка, а и все пак съм си купила жилище над магазин, не над склад, шума от това цял ден да се товарят и разтоварват камиони на едро е различен. Моля, някакви работещи идеи, как да убедя тези хора, че не искам да им преча, но и те на мен, когато ги поканих вкъщи, за да чуят, те предупредиха работниците, които решиха да си починат вероятно.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 04:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкуване на чл. от Наредба на МЗ - склад на едро в жилищна
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|