начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Някой за интервю за репортаж?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Някой за интервю за репортаж?

Мнениеот intern » 04 Авг 2010, 16:17

Здравейте,

Напоследък се заинтересувах от проблемите около ЗУЕС и тъй като в момента съм стажантка в Новините и се заех със задачата да направя репортаж по темата. За да я направя по-интересна съм решила да интервюирам хора от два блока--един с управителско сдружение (на който е правен ремонт, т.н) и един без (който е в лошо състояние). Хубав блок намерих, но има ли някой от вас който да живее или да е запознат с блок, който няма управление (и съответно много проблеми между съседите)? Знам, че има много такива блокове но се надявам да намеря някой, който би говорил пред камерата :)

Ще съм много благодарна за всякаква информация!
intern
Нов потребител

Re: Някой за интервю за репортаж?

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 08:07

intern написа:Хубав блок намерих, но има ли някой от вас който да живее или да е запознат с блок, който няма управление (и съответно много проблеми между съседите)?

Доста смело начинание и НЕОБХОДИМО :lol:
Обърнете се на ЛС към някои от форумците (без мен) в този раздел-има доста в час и навътре в нещата.
Но... една молба към Вас (ако е по проекта ви): нека хубавия блок да е от тези старите, строени и заселени през 50 години на миналия век, както и контрапункта. Там е болката ... и най-добре се проявява манталитета ни (липсата на чувството за собственост).
УСПЕХ!
anserk
Активен потребител

Мнениеот intern » 05 Авг 2010, 14:30

Благодаря, и аз смятам, че тази тема трябва да се дискутира повече! Фокусът е точно на стари блокове, един много добре ремонтиран и обновен по инициятива на собствениците и домоуправителя, и друг на който не е правен ремонт и няма управител. Надявам се да се получи :)

Ще пиша на ЛС, но ако някой има желание да се включи, също да пише! :D
intern
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 14:39

до-anserk :D а не е ли по добре да направи репортаж за новото строителство и как разни строители и инвеститори грабят тези на които са им продали апартаменти :D или от затворен тип комплекси където хем са ти взели четворна цена за апартамент и отделно им врьщаш инвестицията с години поради типа на управление по закона :D а и да провери момичето как така на акт 15 има населени блокове комплекси и хората си живеят с години
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 14:51

toni_sf написа:а не е ли по добре да направи репортаж за новото МОЛЯ, НЕДЕЙ строителство и как разни строители и инвеститори грабят...

Защо си скрихте ЛС? Навътре сте в нещата, помогнете на intern!
Заканата ми е в нашата ЕС да въведа ВОЕНЕН РЕЖИМ (всуе с висшия магистрат - съсед), ако искат след време да ги дават по новините като ОТЛИЧНИЦИ :D :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 15:04

до-anserk защо моля те недей :D давам ти сьвет как да направиш при теб :D пьрви етаж селянин ,полицай ,юрист и бизнесмен втори етаж ,бизнесмен наркодильр, тьрговец и офис на фирма,трети етаж ,дьрводелец, водопроводчик ,мозайкаджия и гипсаджия, :D не ми се стига да изброявам до 20 етажа нали
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 15:16

toni_sf, ама ние сме само 4 етажа с 12 апартамента :oops: и две ателиета (ама собствениците от 90 г. се спасиха по USA и Canada и с тях контактуваме с E-mail.
И изобщо няма никоя от изброените специалности :cry: доктори, магистрати, учители, "глобални" икономисти ... Мен ме разпознават като "съучастник" в бизнеса с "мръсните" строителни предприемачи :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 16:05

:D това ми прозвуча готино :D значи си каширал нещо и си го изпрал :D аз сьщо имам такьв случай,собстеник на два апартамента в нова кооперация е предоставил пьлномощно на старият едомоуправител да му дава апартаментите под наем, и нито той нито наемателите искат да плащат консумативи и разходи :D старият домоуправител хич не му пука че си взима процент явно, и проблема го реших много лесно :D сега ме тьрсят и собственика и наемателите да плащат такси и разходи
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот pspetia » 07 Авг 2010, 10:00

*intern - ще бъде интересно - кажи по коя TV и кога, за да гледаме!
pspetia
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 07 Авг 2010, 12:12

до-pspetia ето ти имаш проблем излез пред камерата на това момиче и разкажи одисеята на твоя вход :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот pspetia » 07 Авг 2010, 12:58

toni_sf написа:до-pspetia ето ти имаш проблем излез пред камерата на това момиче и разкажи одисеята на твоя вход :D

*toni_sf - вярно е, че е одисея! Има материал за цял сериал, а не само за 2-3 минути в новините /много ограничено време/! Нека да минат няколко месеца и може да ни гледате в "Господари на ефира"!
pspetia
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 07 Авг 2010, 19:47

до-pspetia не е важно дали ще са две минути или 20, нека момичето да го снима само и да го видят много хора все пак това си е един шок за живущите в твоя вход и някой път има възпитателна мярка вместо да се чудиш как да сьбираш таксите и да мислиш само по закон как да действаш
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 07 Авг 2010, 19:49

По-добре реализарй идеята на toni_sf. Действителността е такава, че разни строители, явно с отлично справило се лоби, буквално рекетират собствениците на самостоятелни обекти в новите комплекси, като печелят стотици хиляди левове от дейността си за стопанисване и поддържане на комплекси, като в някои случаи охраната може да не е физическа, а СОТ. Толкова са нагли, че не допускат собственици до имота им ако не са се разплатили за едностранно определените такси за поддръжка. Да не говорим, че има случаи, в които лице има няколко апартамента, поддръжката скача на хиляди евро годишно, а в тази криза и след презастрояването имотите не могат да се отдават под наем през целия сезон.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот toni_sf » 07 Авг 2010, 20:03

до-nevin_alibriam мерси за подкрепата, наистина ще ти кажа какво се случва ,аз се занимавам от 6г с тази дейност и сьм професионален домоуправител, с много строителни фирми сьм имам срещи и ако знаеш какьв отговор сьм получавал,леко цитирам ( е..л сьм им м.....а) аз да си продам апартаментите а те да се оправят след това.Да донякъде са прави гледат да си вземат парите и дим да ги няма :D .А понеже с извинение българина е много особено племе(това в кръга на шегата) все си мисли сега и тоя ще гледа да ме изработи само да ми взима парите аз сам ще се оправям или пък какво ми пука че на ония отгоре вече му тече да се оправя сам.И много други примери има :D просто не е за цитиране тук
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот pspetia » 08 Авг 2010, 16:53

*intern би ли ми писала на ppetia19@abv.bg може да измислим нещо!
pspetia
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Авг 2010, 10:23

до-pspetia браво на теб ,това е добре че се реши
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот intern » 09 Авг 2010, 13:30

Здравейте на всички! Малко изчезнах от форума, но още не съм изоставила репортажа :D Много благодаря за всичките отзиви! :)

До toni_sf и nevin_alibriam -- предложението ви е много добро и трябва да се направи нещо... първо обаче ще свърша този за старите блокове, пък после ще видим. Още повече, че не съм сигурна доколко може да се разнищи нещо, особенно с мутричките които държат някои от тези комплекси :o

До pspetia -- благодаря за интереса сега пращам майл!! :)

И репортажа ще е по БНТ Новините, тази седмица по някоя от емисиите. Ще пиша като знам кога точно. :wink:
intern
Нов потребител

Мнениеот intern » 09 Авг 2010, 15:29

Един допълнителен въпрос:

Кога, последно, е последния срок за регистрация? Доколкото намирам информация, срокът е изтекъл на 30 юни, 2010... но една колежка ми казваше, че е бил продължен до края на тази година.

Някой знае ли със сигурност...?

Мерси!
intern
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Авг 2010, 17:38

до-intern ти ако си прочела някьде че е удьлжен, значи е така, засега знам , че още няма развитие ,ще се умува след средата на септември като се приберат от отпуски и започнат сесиите :D а ти като си стажантка, грабни камерата и при росенчо плевналиев и го питал дали е издал такава заповед :D може да си пьрвата която се е сетила да пита :D и то министьра :D ако пьк вземе да се окаже забьркан в тия далавери :D не че не го очаквам, защото бизнес парка в софия как се строи :D и там не може да пристьпи някой в сферата на услугите ако не си техен човек
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост