начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ПРОБЛЕМ СЪС СЪСЕДА

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОБЛЕМ СЪС СЪСЕДА

Мнениеот flo_varna » 11 Окт 2009, 19:53

Здравейте имам следния проблем. В кухнята си имам теч от тавана и по стените, който идва от апартамента на горния етаж. Собственика отдава имота си под наем и съответно тези хора нехаят за състоянието му. След като многократно го уведомявах за проблема той не предприе необходимите мерки за отстраняването му. Стените ми са в мухъл, кухнята също, имам и малко дете на 2 години. Ужасът стана пълен когато ми каза да чакам още 1 година за да можел да освободи имота си от наематели и да направи ремонт. До сега се опитвах да спазвам добрия тон и да решим проблема цивилизовано, но след тези думи реших да си търся правата по съдебен и административен ред.
Смятате ли че имам някакви шансове да осъдя такъв човек да ми възстанови щетите и да си оправи теча.
Прочетох и закона за етажната собственост който като цяло си мисля че е написан толкова колкото да се каже че има такъв закон. :(
flo_varna
Нов потребител

Re: ПРОБЛЕМ СЪС СЪСЕДА

Мнениеот bebitor » 12 Окт 2009, 17:28

Съгласно разпоредбата на чл. 45 от ЗЗД, всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму. За успешното провеждане на иска следва да се установят елементите на сложния фактически състав на института на непозволено увреждане, а именно да е налице противоправно деяние /действие или бездействие/, в резултат на това деяние да са причинени вреди, вредите да са причинени виновно и да е налице причинна връзка между деянието и настъпилите вреди. Отговорността на ответника би могла да бъде ангажирна при положение, че бъде установена причинната връзка между противоправното и виновно поведение и настъпилият вредоносен резултат.
Обърнете се към адвокат, който ще образува съдебно дело. В хода на делото ще бъде извършена съдебно- техническа експертиза, която ще установи произхода на течовете.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот gany1001 » 16 Окт 2009, 09:49

Здраейте имам следното питане преди да заведа дело имали друга инстанция към която да се обърна за да се вземат мерки за отстраняването на теча . Аз имам подобен случай , но при мен комшията ме наводнява в следствие на усвояване на балкона си и превръщането му в кухня .
gany1001
Нов потребител

Мнениеот anserk » 17 Окт 2009, 07:58

gany1001 написа:комшията ме наводнява в следствие на усвояване на балкона си и превръщането му в кухня .

Това, което намирате за теч, не е ли конденз и къде е при вас? Какво тук общо има усвояването на балкона? Нещо не е така с комшията ви ........ :roll:
anserk
Активен потребител

Назад към Етажна собственост