Здравейте,
Имам следния казус:
Блокът в който живеят родителите ми е на 3 етажа. Първият етаж е камък изцяло и се води партер.
Съседите свикват общо събрание и решават че ще боядисват външните стени на блока. Разходите за боядисване са разпределени съгласно общите части. До този момент има и събрани пари във фонда за ремонти. От мен искат сума около 500 лева, които аз отказвам да платя поради следните причини:
1. собственик съм аз, но не живея там и никой не ме е уведомил, както следва по закон нито за общото събрание, нито за начина на избиране на фирма и оферти за разходи;
2. цитирайки закона за етажна собственост, са накари баща ми да се подпише на някакъв протокол, в който са били цитирани сумите за събиране - неговият подпис е фиктивен, защото не е опълномощен от мен да ме представлява в тези случаи;
3. освен това в закона за собствеността има един член, който казва, че общи части, които обслужват само част от собствениците - разходите за тях се заплащат от тези собственици по решение на общото събрание.
Моят аргумент за отказ от плащане на допълнителни средства е, че по принцип аз вече съм платила част от сумата - с парите които са внасяни за такива цели, през последните 2-3 години; моят апартамент изцяло се намира в партерната част и няма стени, които да бъдат боядисвани, т.к. всичко е камък - това са общи части, които в случая не обслужват моя имот; как е избрана фирмата и какви са предложените цени, както и договор с фирмата - информация за това няма; освен това този блок, подлежи на саниране, а не на боядисване и не на последно място, че никой, като собственик от много години, не ме е уведомил нито за свикване на общо събрание, нито за решението на това събрание, нито ми е изпратен протокол и пр.
Въпросът ми е, това достатъчно основание ли е да не платя поисканите допълнително средства?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
общи части
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|