Имам следния казус/въпрос.
Предстои ни да си купим имот с пълномощно. Родители, опълномощават дъщеря си. Имаме ли право да настояваме родителите да се явят на изповядването, при положение че са в България. Страхувам се че може те и хабер да си нямат, а дъщеря им се готви да заминава за щатите, ходи я гони.
Сделката изглежда съвсем наред документално, като изключим това пълномощно, и освен това то е издадено на моминското име на дъщерята, която 2 седмици след това се оженила и си сменила фамилията. Да искам ли ново пълномощно?
Сделката ще изповядва същия нотариус, който е заверил пълномощното и който ми каза в очите "да аз съм заверил пълномощното - всичко е наред"
И тъй като явно давате мнения, ще съм ви благодарна за такова по отношение на нотариус
367 Енчо Илиев Енчев
София - град
Благодаря ви, и дано някой ми отговори до петък
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какви са правата на купувача
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: какви са правата на купувача
Пълномощникът може да извършва само такива действия, за които изрично е упълномощен. Пълномощникът действа от името на упълномощителя и всички правни действия, които извърши са за сметка на упълномощителя. В нашия случай дъщерята може да продаде н.имот на своите родители, само ако има изрично пълномощно за това /а такова Вие казвате, че има/, като и по 2бр.нотариално заверени декларации по чл.226,ал.2 ДПК за всеки от продавачите и по 1бр. декларация за семейно и имотно състояние пак за всеки от тях. Трябва да изисквате да ви се издаде удостоверение за идентичност на имена от общината по местожителството на пълномощника. Най-добре е да се консултирате с адвокат, който трябва да се запознае с цялата документация по сделката.
- alex_dinev
- Младши потребител
Вие можете ли да се заемете с това?
Срещу каква сума?
Утре сутринта е изповядването, но на мен не ми пречи да се заинатя докато адвоката се запознае с всичко.
Срещу каква сума?
Утре сутринта е изповядването, но на мен не ми пречи да се заинатя докато адвоката се запознае с всичко.
- Таня
Ako znaete koordinati na roditelite,prosto im se obadete,zashtoto pokupkata s pylnomostno si e riskovana rabota(chetete tozi forum).Ot druga strana,tova,che syshtija notarius zaveril pylnomoshtnoto shte izpovajdva i sdelkata e uspokojavashto,nogarantzija njama.naj-dobre e da kupite ot prodavacha.
I vzemete razpiska za istinskata tzena platena ot vas,zashtoto v NA shte pishe danychnata otzenka(predpolagam) i ako stane neshto shte mozhete da pretendirate samo zatezi pari(ne che tova shte vi pomogne koj znae kolko)
I vzemete razpiska za istinskata tzena platena ot vas,zashtoto v NA shte pishe danychnata otzenka(predpolagam) i ako stane neshto shte mozhete da pretendirate samo zatezi pari(ne che tova shte vi pomogne koj znae kolko)
- notarius
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|