начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

какви са правата на купувача

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какви са правата на купувача

Мнениеот Таня » 30 Юли 2003, 17:18

Имам следния казус/въпрос.
Предстои ни да си купим имот с пълномощно. Родители, опълномощават дъщеря си. Имаме ли право да настояваме родителите да се явят на изповядването, при положение че са в България. Страхувам се че може те и хабер да си нямат, а дъщеря им се готви да заминава за щатите, ходи я гони.
Сделката изглежда съвсем наред документално, като изключим това пълномощно, и освен това то е издадено на моминското име на дъщерята, която 2 седмици след това се оженила и си сменила фамилията. Да искам ли ново пълномощно?
Сделката ще изповядва същия нотариус, който е заверил пълномощното и който ми каза в очите "да аз съм заверил пълномощното - всичко е наред"
И тъй като явно давате мнения, ще съм ви благодарна за такова по отношение на нотариус
367 Енчо Илиев Енчев
София - град
Благодаря ви, и дано някой ми отговори до петък
Таня

Re: какви са правата на купувача

Мнениеот alex_dinev » 31 Юли 2003, 12:08

Пълномощникът може да извършва само такива действия, за които изрично е упълномощен. Пълномощникът действа от името на упълномощителя и всички правни действия, които извърши са за сметка на упълномощителя. В нашия случай дъщерята може да продаде н.имот на своите родители, само ако има изрично пълномощно за това /а такова Вие казвате, че има/, като и по 2бр.нотариално заверени декларации по чл.226,ал.2 ДПК за всеки от продавачите и по 1бр. декларация за семейно и имотно състояние пак за всеки от тях. Трябва да изисквате да ви се издаде удостоверение за идентичност на имена от общината по местожителството на пълномощника. Най-добре е да се консултирате с адвокат, който трябва да се запознае с цялата документация по сделката.
alex_dinev
Младши потребител

Мнениеот Таня » 31 Юли 2003, 15:13

Вие можете ли да се заемете с това?
Срещу каква сума?
Утре сутринта е изповядването, но на мен не ми пречи да се заинатя докато адвоката се запознае с всичко.
Таня

Мнениеот notarius » 31 Юли 2003, 22:16

Ako znaete koordinati na roditelite,prosto im se obadete,zashtoto pokupkata s pylnomostno si e riskovana rabota(chetete tozi forum).Ot druga strana,tova,che syshtija notarius zaveril pylnomoshtnoto shte izpovajdva i sdelkata e uspokojavashto,nogarantzija njama.naj-dobre e da kupite ot prodavacha.
I vzemete razpiska za istinskata tzena platena ot vas,zashtoto v NA shte pishe danychnata otzenka(predpolagam) i ako stane neshto shte mozhete da pretendirate samo zatezi pari(ne che tova shte vi pomogne koj znae kolko)
notarius
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба