начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Покупка на паркомясто, което има нот. акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на паркомясто, което има нот. акт

Мнениеот hwarang » 04 Мар 2018, 11:59

Здравейте,

Предстои ми покупка на паркомясто плюс Х кв. от земята, върху която са паркоместата в надземен обособен и номериран паркинг на блок, което има самостоятелен нотариален акт. Регистрирано е в самата община като паркомясто, има парцел, граници и съседните му места са описани в нот. акт.

Разчетох се, че се оказва доста проблемно и неясно цялото това нещо.

Та въпросът ми е дали би имало някакъв проблем за мен, защото не притежавам апартамент или офис от въпросната сграда. И все пак ще дам няколко евра.

При положение, че се продава паркомястото + земята(в която има най-вероятно и общи площи).
Бих ли могъл да имам някакви проблеми ?
hwarang
Нов потребител

Re: Покупка на паркомясто, което има нот. акт

Мнениеот hwarang » 06 Мар 2018, 10:24

Оказва се, че в нот. акт пише, че ми се продават някакъв процент от идеални части. С правото на ползване на паркомясто номер еди кой си. Т.е. пракомястото не е моя собственост, а имам право да го използвам. За какво по дяволите е този нотариален акт и тия нотариуси кви сделки правят... ужас
hwarang
Нов потребител

Мнениеот tochotocho » 06 Мар 2018, 11:44

По Черноморието е пълно с такива случай. Собственикът си е запазил собствеността върху незастроената част от УПИ-то. Напр. от 1000 кв.м. застроени са 300 кв. Останалите 700а незастроени. Разчертал си е паркоместа. И сега продава ,но ид.части. Купуваш ид.части. ИДЕАЛНИ. а не РЕАЛНИ. Както се приема, ще имаш напр. съответния процент /идеална част / от всяка молекула. Няма реално обособена собственост. Но струва ми се възможно продавача да обособи по съответен ред реални открити паркоместа. Съответно всяко с нот.акт., данъчна оценка , скица и т.н. всичко за недвижим имот. Тогава купуваш без проблем. Иначе к покупката на идеални части, впоследствие НЕ МОЖЕ да искаш делба и обособяване на реална част.
tochotocho
Потребител

Мнениеот hwarang » 07 Мар 2018, 19:32

Ами не знам, оказва, че ще платя 4000 евро за право на ползване, а не право на собственост за паркомясто.
Ако живеех в сградата иди дойди, но аз съм от съседния блок и не знам.
hwarang
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба