Predstoi mi skliu4vane na brak v 4ujbina s cujdenec, no sam razvedena s balgarin! Chte triabva li da preveda i legaliziram brakorazvodnoto reshenie i da go vzeme s men v 4ujbina- nujno li shte mi e to za badeshtia brak v 4ujbina??
Predvaritelno Blagodaria!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Brak s cijdenec
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Brak s cijdenec
Mnogo Vi molia, ako znaete otgovora- kajete mi go, 4e niamam vreme predstoi mi zaminavane!
Predvaritalno blagodaria
Predvaritalno blagodaria
- Bebe
Na purvo mjasto-vajno e v koja darjava s´hte se skljuchva brakat. Za Europa obache e obshtovalidno, che dokumenti kato akt za rajdane i udostoverenie za nalichnost na neobhodimite uslovija za skljuchvane na brak v Bulgaria sa neobhodimo uslovie. Taj kato brakorazvodnoto reshenie e uslovie za skljuchvane na posledvasht brak u nas , neobhodimo e to da bude prevedeno i legalizirano spored uslovijata na darjavata , kadeto shte se skljuchva brakat. Detailna informazia bich mogla da dam pri neobhodimost konkretno za Germania.
Mnogo kasmet.
Mnogo kasmet.
- petkova
- Нов потребител
Ne stva vapros za Germania, no vi blagodaria za informaciata!
A znaete li slu4aino dali shte triabva da preveda i legaliziram i svidetelstvo za sadimost, kako i akta mi za rajdane??
A znaete li slu4aino dali shte triabva da preveda i legaliziram i svidetelstvo za sadimost, kako i akta mi za rajdane??
- Bebe
най-добре ще е да се обърнете към вашия адвокат. Адвокатите са затова да дават съвети срещу хонорар. Безплатните съвети не винаги са най-добри, пък и не е много честно да се получава квалифицирана информация безплатно, нали?
Успех и по-успешен брак.
Успех и по-успешен брак.
- Михов
zdraveite gospodin Mihov,
v 2 vashi otgovora 4eta kak advokatite davat saveti srestu honorar. i iskam da popitam ne se li pritesnjvate ,4e tezi vashi otgovori ste ostanat neplateni.
izvinjvam se.az ne sam advokat,no mi e interesen foruma. dosega ne sam pro4ela njkoi da se oplakval,4e uslugite v foruma sa neplateni. mnogo jsno,4e vseki koito ima problem se obrasta kam advokat i ne se ostavj samo na uslugite v foruma.tova mjsto e za hora koito iskat da spodeljt opit ili problem.
v 2 vashi otgovora 4eta kak advokatite davat saveti srestu honorar. i iskam da popitam ne se li pritesnjvate ,4e tezi vashi otgovori ste ostanat neplateni.
izvinjvam se.az ne sam advokat,no mi e interesen foruma. dosega ne sam pro4ela njkoi da se oplakval,4e uslugite v foruma sa neplateni. mnogo jsno,4e vseki koito ima problem se obrasta kam advokat i ne se ostavj samo na uslugite v foruma.tova mjsto e za hora koito iskat da spodeljt opit ili problem.
- vanesa
- Нов потребител
Г-н Mihov@abv.bg,
понеже и аз съм адвокат, а пък и фамилията ми е Михов, искам да ви кажа следното: Проблемът на Bebe не е правен, а административен. Ако скапаната администрация си вършеше работата, на Bebe нямаше да и се налага да пита във форума. А пък на всички останали нямаше да им се налага да четат как на Вас Ви се иска да изкарвате пари на всяко вдишване.
Уважаема Bebe,
освен изброените документи Ви трябва още един- удостоверение за семейно положение, издаден от служба "регистри на населелението" в общината по местожителството. Когато отидете там е хубаво да си носите бракоразводното решение, защото прекратяването на брака може и да не е нанесено в личния Ви картон. Освен това е необходимо да споменете, че удостоверението Ви трябва за сключване на брак в чужбина- това е важно, защото формулярите са различни и обикновеното удостоверение няма да Ви свърши работа. Трябва да посочите имената, адреса и гражданството на бъдещия Ви съпруг- това също се попълва в удостоверението. Плаща се някаква такса /2-3 или 5 лева- не помня/. Удостоверението трябва да има два печата- правоъгълен от кмета и кръгъл- на общината.
Желая Ви успех и щастлив семеен живот
понеже и аз съм адвокат, а пък и фамилията ми е Михов, искам да ви кажа следното: Проблемът на Bebe не е правен, а административен. Ако скапаната администрация си вършеше работата, на Bebe нямаше да и се налага да пита във форума. А пък на всички останали нямаше да им се налага да четат как на Вас Ви се иска да изкарвате пари на всяко вдишване.
Уважаема Bebe,
освен изброените документи Ви трябва още един- удостоверение за семейно положение, издаден от служба "регистри на населелението" в общината по местожителството. Когато отидете там е хубаво да си носите бракоразводното решение, защото прекратяването на брака може и да не е нанесено в личния Ви картон. Освен това е необходимо да споменете, че удостоверението Ви трябва за сключване на брак в чужбина- това е важно, защото формулярите са различни и обикновеното удостоверение няма да Ви свърши работа. Трябва да посочите имената, адреса и гражданството на бъдещия Ви съпруг- това също се попълва в удостоверението. Плаща се някаква такса /2-3 или 5 лева- не помня/. Удостоверението трябва да има два печата- правоъгълен от кмета и кръгъл- на общината.
Желая Ви успех и щастлив семеен живот
- znajko
Едно малко допълнение към колегата znajko
Удостоверението от общината трябва да се преведе на съответния език от лицензиран преводач и да му се постави апостил.Съветът ми е да потърсите услугите на фирма за преводи и легализации, защото подписът на преводоча се заверява в Консулския отдел на Външно,а това ще Ви отнеме време.
Желая Ви късмет !
Удостоверението от общината трябва да се преведе на съответния език от лицензиран преводач и да му се постави апостил.Съветът ми е да потърсите услугите на фирма за преводи и легализации, защото подписът на преводоча се заверява в Консулския отдел на Външно,а това ще Ви отнеме време.
Желая Ви късмет !
- toto
- Нов потребител
Uvajaemi Gospodin Mihov,
MNogo blagodari za iz4erpatelnata informacia i naistina stana taka, kakto kazvate i sega 4akam obshtinata da mi prigotvi dokumenta! Taka, 4e za nego e iasno!
Ako ne sam nahalna ve4e, a i ako vie iskate razbira se (tuk nikoi ne prinujdava nikogo da otgovaria nasila- pak i sita e za tova, nali?) bihte li mi kazali sashto triabva li da si izvadia medicincko svidetelstvo ot tuk ili tam na miasto ( v 4ujdata darjava), koeto da preveda i legaliziram, kakto i akta za rajdane toi shte mi e nujen li za braka?
Predvaritelno blagodaria
Bebe
MNogo blagodari za iz4erpatelnata informacia i naistina stana taka, kakto kazvate i sega 4akam obshtinata da mi prigotvi dokumenta! Taka, 4e za nego e iasno!
Ako ne sam nahalna ve4e, a i ako vie iskate razbira se (tuk nikoi ne prinujdava nikogo da otgovaria nasila- pak i sita e za tova, nali?) bihte li mi kazali sashto triabva li da si izvadia medicincko svidetelstvo ot tuk ili tam na miasto ( v 4ujdata darjava), koeto da preveda i legaliziram, kakto i akta za rajdane toi shte mi e nujen li za braka?
Predvaritelno blagodaria
Bebe
- Bebe
За медицинското не мога да Ви отговоря, но ми се струва по- разумно оттам да си извадите такова. Възможно е необходимите прегледи да са различни. Актът за раждане ще Ви трябва- без него няма да можете да сключите брак нито тук, нито където и да е. Относно легализацията на акта за разждане- питайте най- добре във фирмата за преводи, мисля, че превода трябва да се завери само в Консулския отдел на МВнР
- znajko
Вярно е че сайтът е такъв вид, но ако се бяхте вслушали в съвета ми всичко щеше да стане по-бързо, а не да събирате информация от различни кладенци и да чувате разни съвети. Консултацията пре адвокат е цялостна и комплексна, досега нещата щяха да се оправят.
;Желая Ви успех в брачната Ви връзка.
;Желая Ви успех в брачната Ви връзка.
- Михов
Blagodaria vi mnogo za informaciata
Jelaia vi mnogo kasmet
Moga li da vi pisha na e-maila i po drugi moi vaprosi?
S uvajenie Bebe
Jelaia vi mnogo kasmet
Moga li da vi pisha na e-maila i po drugi moi vaprosi?
S uvajenie Bebe
- Bebe
Blagodaria Vi Vse pak, no naistina tolkova pari sam dala na advokati i oshte pove4e sam se obarkvala i zatova reshih da probvam po alternativniat na4in t.e. tuk i naistina dosega sam dovolna, zashtoto tova koeto vashia kolega mi kaza mi se slu4i na praktika- taka, 4e ne vijdam kade e problema??
Uspeh jalaia i na vas
Bebe
Uspeh jalaia i na vas
Bebe
- Bebe
Разбира се, че може да ми пишете на мейла. Не се притеснявайте да пускате въпросите си и тук, във форума. Мога да Ви гарантирам за поне 10-тина човека адвокати, следователи, съдии и юрисконсулти, които с готовност ще Ви отговорят на всеки въпрос. Всъщност целия форум съществува благодарение на тези хора и на други колеги като тях вече повече от година.
- znajko
Blagodari Vi za vsi4ko! Hubavo e , 4e ima hora kato Vas! Az sashto rabotia s hora, zashtoto sam prepodavatel i vinagi se 4uvstvam dobre kato pomogam (sas saveti) na studentitesii v jivota poniakoga, ne samo v Universiteta!
Oshte Vednaj Blagodaria
Shte vi pisha skoro i na e-maila, ako mi go dadete!
S Uvajenie: Bebe
Oshte Vednaj Blagodaria
Shte vi pisha skoro i na e-maila, ako mi go dadete!
S Uvajenie: Bebe
- Bebe
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|