начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Продажба на ипотекиран имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на ипотекиран имот

Мнениеот АЛЕКС » 02 Фев 2006, 10:16

Здравейте!!! Въпросът ми е следният:
Къщата ми е ипотекирана - договорна ипотека - 30хил.лв. Искам да я продам за 65хил.лв. и имам кандидати. Как да постъпя? Аз си мисля да сключим предварителен договор, в който да договорим продажната цена да се плати на 2 вноски - първата-30 000лв., а втората-35 000лв....С първата сума погасявам ипотеката, изваждам си чисто удостоверение за тежести, след което ми плащат втората вноска...и прехвърлям собствеността...
Проблемът е, че ако нямам ипотека, направо вземам парите, а в нотариалния акт можем да пишем цена по данъчна оценка, а не реалната цена...А в моя случай май здраво трябва да плащам на нотариус....Моля за съвет!!!! Колко ще ми струва всичко това като нотариални такси, данъци, и т.н....Искам да знам от тези 65 000лв. колко ще ми останат чисти....Благодаря предварително....
АЛЕКС

Мнениеот ozverela » 02 Фев 2006, 10:20

mojt syvet e da se obyrnsh kym bankata i zaedno da izpovjadate sdelkata, kato parite ot prodazhbata direktno postypiat po smetka na bankata i se vdiga ipotekata. Izpoviadvash na stoinost 30 000 leva, a ostanalite vzimash cash i izpoviadvash v edin den bez da podpisvash predvaritelen dogovor.
ozverela

Мнениеот Ани » 02 Фев 2006, 12:07

Няча никакъв проблем да пишете м предварителния договор че къщата е ипотекирата и че задължение на продавача е на следващия ден след заплащане на цената да покрие плащанията по ипотеката. Колкото до разходите по прехвърлянето - практиката е тя да се покрива от купувача - пишете го в предварителния договор.
Ани

Назад към Ипотека