начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот an777 » 20 Юли 2008, 21:31

Честито на бъдещите нотариуси и техните роднини, специални поздравления за издържалите конкурса с над 4.00 на внучката на Нотариус рег.№180, на сина на Нотариус рег.№215 и на съпругата на Нотариус рег.№232!
an777
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Юли 2008, 21:42

Е недейте така.И от това правило си има изключения.Аз пък познавам кандидати - всички от семейството на нотариус № ххх,които не изкараха мечтаното 4,00.

Стават понякога такива работи ...... :P
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот kalinamalina » 21 Юли 2008, 00:12

цитат на Донна:
Вие бяхте тая с голямата уста дето оплю адвокатите в една от темите ,ти беше сигурнат в много неща , да ти е честито ,но по -скромно замълчи си ...поздрави на безработната ти майка

Виж, Дона, човек или е коректен като човек или не е такъв. Никога не съм плюла адвокатите, преиначаваш, което е грозно. Относно родата съм я коментирала, защото поне в 10 постинга се говори за важни роднини, чрез които се става нотариус. Изказванията ти са обидни независимо дали става въпрос за мен или други хора в други форуми. Това не е поведение на интелигентен човек. Защо никъде не изкоментира опита ми например, защото дори едно магаре да вържеш и да прекараш през него толкова работа а повярвай ми в нот кантори се работи като вол и то ще има доста знания, та дори и да съм тъпа като магаре се предполага че едва ли връзки или и аз не знам какво още според теб ми е помогнало.
Успех на устния на всички издържали писмения, защото като гледам резултатите ще ни е нужен, :(
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот Vazen » 21 Юли 2008, 01:04

Според мен, таз хубава жена -министърката в много скоро време трябва да се развихри и да помете тая клика в НК.
Един показен конкурс за добро начало и накрая мишоците пак си направиха каквото си знаят.
То бяха списъци, то бяха чертички, точки пред имената в списъка, то бяха шушукания и казуси велики ... и накрая пак "родата" се класира.
Направо тая камара да я направят затворена гилдия и в нея да се влиза само по наследство и то по пряка линия -хъммм...може да се приложат разпоредбите за наследствените квоти на ЗН от 188....и коя година беше там. :? :?
Vazen
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 01:16

kalinamalina написа:цитат на Донна:
Вие бяхте тая с голямата уста дето оплю адвокатите в една от темите ,ти беше сигурнат в много неща , да ти е честито ,но по -скромно замълчи си ...поздрави на безработната ти майка

Виж, Дона, човек или е коректен като човек или не е такъв. Никога не съм плюла адвокатите, преиначаваш, което е грозно. Относно родата съм я коментирала, защото поне в 10 постинга се говори за важни роднини, чрез които се става нотариус. Изказванията ти са обидни независимо дали става въпрос за мен или други хора в други форуми. Това не е поведение на интелигентен човек. Защо никъде не изкоментира опита ми например, защото дори едно магаре да вържеш и да прекараш през него толкова работа а повярвай ми в нот кантори се работи като вол и то ще има доста знания, та дори и да съм тъпа като магаре се предполага че едва ли връзки или и аз не знам какво още според теб ми е помогнало.
Успех на устния на всички издържали писмения, защото като гледам резултатите ще ни е нужен, :(

О моля ти се интелегентната ,я иди при леля си под полата и ми не разправяй просто щуротии ,че моята работа е проверил някой ,който е мислил различно от тоя дето е проверил твоята интересно как разбра тоя факт .
Просто се изложи ,ти беше човека който се изпусна тук с доста инфо.
Боже тя имала опит ,те другите нямат. Тоя конкурс е фарс и ти го доказа ,помня черните номера от предходния конкурс на двата плика ,виждам и твоите изказвания и бих ти казала ,че при положението в което си по -добре за тебе е да беше замълчала ,а не да афишираш .
БРАВО НА ТАКИВИ РОДНИНИ с такиви племенници ,но за пръв път срещам човек който си вади козовете на масата на показ

Според калина малина ние нямаме никави знания ... , е бива ама и да се хвалиш то просто преля чашата
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 21 Юли 2008, 09:38

Участвам в този обиден диспут с теб Дона, защото никакви козове не съм изкарвала на масата, а зад това стои мноого труд и не съм съгласна с лека ръка някой да го омаловажава по този начин. Да, може и да има хора с протекции, но има и много като мен които са чели и са се трудили достатъчно и човек трябва да уважава труда им. Форума е открит и всеки е видял писаното от мен, аз нямам какво да крия, всичко е в твоя мозък, а леля е от 2004 год. нотари-от тези дето цялата гилдия настръхна като дойдоха новите и никой не ги обича. И тогава конкурса бе труден, аз бях скъсана. Наистина каквито и простотии да чуя от теб повече няма да ти опонирам.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот portokal » 21 Юли 2008, 10:08

Стига, бе, хора. Предполагам, че наистина има уреждачи, щом толкова упорито се говори. Поетът е казал, че няма дим без огън, може и да е прав. Но ако синът, дъщерята, жената, племенникът и т.н. на някой са наистина подготвени (представете си, и това сигурно е възможно) и заслужават да спечелят конкурса - какво, да им се забрани да участват ли?

С изключение на изцепката в друга тема "по-добре да отидете при нотариус, отколкото при адвокат", за която вече се изписаха доста обяснения, аз не виждам с какво пишещата с ник Калина Малина е предизвикала нападките от страна на Донна (извинявай, Донна :oops: ).

П.П. Преживявала съм лично ситуацията "аз дадох същите отговори като Х, а имам с цяла единица по-ниска оценка", познато ми е разочарованието от това и свое обяснение за тези случки също нямам все още - обяснението може да е безобидно, например различните проверяващи или разликата в моя и на Х начин на изразяване; може и да не е толкова безобидно, но след като аз лично при N-тия си опит също успях, мисля, че едва ли обяснението е свързано непременно с някакво тайно нагласяване на класирането (а и преди това мислех така, иначе нямаше да продължа да се явявам).
Последна промяна portokal на 21 Юли 2008, 10:48, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот fixxxer » 21 Юли 2008, 10:41

като се видят имената на 90% от тези, които отиват на устния изпит, ще се види че там "случайни хора" НЯМА!
Има и такива по политическа линия немалко!!!
И при тази система, нещата могат да се нагласят.
Случайните ще ги цапардосат на устния и ще се разчисти пътя за тези, които ТРЯБВА да станат нотариуси.
мила, родна българска картинка!
Наивници сме всички, а другите ги няма!!
Няма да се оправи тази мафиотизирана дължава :(
fixxxer
Потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 21 Юли 2008, 10:44

Има ли някой който ще обжалва конкурса??
Поздравления за честно игралите като Каранедев, който все пак е изкарал прилична оценка, която показва знания - малко не му достигна
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 21 Юли 2008, 11:12

Малко е рано някои да отварят шампанското, не мислите ли?
По-скоро да си приготвят бързичко следващия транш. Иначе подозирам че ще има много оценки 3.80 на устния изпит :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот fixxxer » 21 Юли 2008, 11:18

Скритият списък в конкурса за нотариуси - май ще се окаже доста верен относно хората които ще спечелят - я дайте да отворим тая тема пак! 8)
fixxxer
Потребител

Мнениеот Latinici » 21 Юли 2008, 11:27

---
Последна промяна Latinici на 24 Ное 2009, 19:59, променена общо 2 пъти
Latinici
Младши потребител

Мнениеот Latinici » 21 Юли 2008, 11:33

==
Последна промяна Latinici на 02 Сеп 2008, 17:01, променена общо 1 път
Latinici
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 21 Юли 2008, 11:51

Latinici написа:СЕРГЕЙ ЯНКОВ ЯНКОВ - 5,20
Председател на Национално бюро за правна помощ към Министерство на правосъдието

ГЕОРГИ ИЛИЕВ ГЕОРГИЕВ – 4,00
Главен секретар на Министерство на правосъдието

И двамата нямат нито един ден стаж по гражданско право.

Гпупости. Просто съвпадение на имена :D :D :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот Latinici » 21 Юли 2008, 11:55

==
Последна промяна Latinici на 02 Сеп 2008, 17:00, променена общо 1 път
Latinici
Младши потребител

Мнениеот buhti4ka » 21 Юли 2008, 12:05

На печелившите честито, на останалите - приятна ваканция. Давайте го по-спокойно, все пак във всяка игра има и губещи, а когато се обърне колата е много лесно да се търсят виновни. Аз също съм сред неуспелите, макар че някъде из този форум бях спрягана за сигурен кандидат, но с това не се свършва света. Все пак и от адвокати винаги ще има нужда :D
buhti4ka
Младши потребител

Мнениеот joro12 » 21 Юли 2008, 12:16

Всички тук се ядосват, че не могат да се доредят до кочината, наречена Нотариална камера, а не да се премахне кочината. Тази професия е останка от Средновековието и е просто излишна. Юристите с опит в тази област го знаят това. В САЩ няма нотариуси, има такива със същото име, но това са нещо като "лицензирани свидетели" със средно образование, изкарващи някой допълнителен лев в извънработно време. Там обаче никой не прехвърля колите на главния прокурор и президента в тяхно отсъствие и никой нотариус не връща за заверки на подписи, щото му се плащало малко. Сърдете се на себе си. Сега Нотариална камера като си напише новия закон може и по-зле и по-парадоксално да стане всичко. http://notary.bghot.com/
joro12
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 21 Юли 2008, 12:17

buhti4ka написа: Все пак и от адвокати винаги ще има нужда :D

Особено след сделки, които ще се сключват при нотариуси, избрани измежду най- добрите кандидати, дето нямат и един ден стаж по вещно право.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот ralitsa » 21 Юли 2008, 12:25

Браво, Калинче! Желвая успех и по- наттък!
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2008, 12:53

Не мога да твърдя със сигурност дали конкурсът е бил честен или не. Само съм учудена от резултата на хора, които познавам и чийто знания знам на какво ниво са. Да приемем ,че ксонкурсът е честен, че не е имало връзки и корупция. Е, тогава да попитам , застъпниците на спечелилите, не е ли по-добре , на тези с ниските оценки да им забраним направо да работят като юристи? :roll: защото те са срам за професията и риск за правосъдието като адвокати , съдии и така нататък. Защото за да имаш двойка и дори тройка , това не означава ли ,че ти си хванат от улицата за този конкурс?
А що се отнася ,че може по казуса да има интерпретация и едни да считат един отговор за верен , а други друг, то какво правят там проверяващите. Къде отива закона и правната сигурност, ако ще имаме интерпретации на тема...
sunrise
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити