- Дата и час: 06 Фев 2025, 05:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как протича изпита за юридическа правоспособност 2012
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
как протича изпита за юридическа правоспособност 2012
Здравейте, бихте ли споделили как минава изпита за придобиване на юридическа правоспособност, моля? Благодаря предварително!
- oneinamillion
- Младши потребител
Re: как протича изпита за юридическа правоспособност 2012
И мен ме интересува как протича изпита. По преките впечатления на мои колеги, преминали през изпита, не е нищо особено, ако си се подготвил добре за държавните изпити, с малък преговор основно по процесуалните закони, изпитът минава лесно. Аз обаче си чета лекциите, които имам за този изпит по въпросника, законите и съдебната практика. Супер благодарна съм за това как протича стажа ми, защото категорично ми помата много в подготовката. Тази седмица приключвам в Районен съд и буквално ми е тъжно, че свърши
Дават ми се много задачи, писах поне 20-на решения, като 2 от тях съдията изцяло приложи по съответните дела.
Аз имам още един въпрос:
Стажът ми е до началото на октомври. Преди месец време в сайта на МП имаше публикувана заповедта на министърката относно датите за провеждане на изпитите, по месеци. Тогава видях, че има дати декември месец, които мен ме устройват идеално с оглед на времето, необходимо за подаване на заявлението. Сега обаче тази заповед не я намирам в сайта, а само последната от 13 юни, ако не бъркам точната дата, с която се променят датите през месец Юли и Септември. Та въпросът ми е: има ли промяна в останалите дати, конкретно през месец Декември.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Аз имам още един въпрос:
Стажът ми е до началото на октомври. Преди месец време в сайта на МП имаше публикувана заповедта на министърката относно датите за провеждане на изпитите, по месеци. Тогава видях, че има дати декември месец, които мен ме устройват идеално с оглед на времето, необходимо за подаване на заявлението. Сега обаче тази заповед не я намирам в сайта, а само последната от 13 юни, ако не бъркам точната дата, с която се променят датите през месец Юли и Септември. Та въпросът ми е: има ли промяна в останалите дати, конкретно през месец Декември.
- elinalex
- Нов потребител
Не се чуват добри отзиви сред мои колеги относно изпита за юридическа правоспособност. Имало много върнати.
Задавали много въпроси по целия конспект.
А относно изменението на датите в заповедта - само за юли и септември е промяната.
Задавали много въпроси по целия конспект.
А относно изменението на датите в заповедта - само за юли и септември е промяната.
- oneinamillion
- Младши потребител
Изпитът протича изключително леко.
- conceal
- Нов потребител
Изпитът протича много леко. Единствените хора които не можаха да го изкарат бяха тези, които не бяха чели абсолютно нищо.
- ivan_karamazov
- Младши потребител
Преди 5г. за колега от ВСУ, изпитът не протече добре.Върнаха го.
Последна промяна jekova22 на 17 Сеп 2012, 13:49, променена общо 1 път
- jekova22
- Нов потребител
Нещо не разбрах какво се опитвахте да кажете с "констатацията" си, jekova22?
- vmalvina
- Нов потребител
Изпита на 20 септември протече изключително лесно, нямаше нито един върнат. За колегата jekova 22 - всички, завършили висшето си образование във ВСУ издържаха с успех, а лично на мен комисията ми препоръча да използвам оставащото време до изпита за адвокати качествено и да не пропускам шанса си, тъй като било крайно време на конкурсите да се явяват и подготвени кандидати. Друго е, когато софиянци хвалят варненци, ако и последните да не сме завършили СУ. Успех на всички, които ще се явяват на 27-ми и 28-ми септември!
- vmalvina
- Нов потребител
Много леко, няма нужда от притеснения. Има си конспект въпросите са основните в него. На самия изпит има 4 комисии с по трима във всяка, които изпитват. Тегли се 1 въпрос от 40-те. Пишеш малко и сядаш да говориш. Казваш най-основното, а ако объркаш или не знаеш почват да питат други основни неща или ти казват да говориш по въпрос , които знаеш. Бях на 20-ти на изпит, не мисля, че имаше върнати. Успех!
А относно колегите от ВСУ, всички го взехме и повечето ни похвалиха, така че без предубеждения моля![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
А относно колегите от ВСУ, всички го взехме и повечето ни похвалиха, така че без предубеждения моля
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- valerieva_d
- Потребител
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Нямаме комплекс и 90% ни бяха преподаватели от софийския, просто хорското мнение е предубедено, но естествено това е плюс за нас, да ги оставим неприятно изненадани от юридическите си знания и качествата, които сме придобили, за упражняване на професията
Всичко се гради на желание за знания и много труд .
Апропо видяхме ги от СУ на правоспособността как спориха дали ВКС не е случайно Висш касационен съд или Върховен конституционен съд
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Апропо видяхме ги от СУ на правоспособността как спориха дали ВКС не е случайно Висш касационен съд или Върховен конституционен съд
- valerieva_d
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|